Nőies pufikabátok 10 ezer forint alatt
Szépek és melegek
Vastag, bélelt pufikabátban is csinos lehetsz télen, persze nem mindegy, hogy mennyiért.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karcsúsított szövetkabátok roppant csinosak, de a többségük nem bizonyul elég melegnek, ha fagyos mínuszba fordul az idő. Még a télinek mondott darabok is valahogy évről évre egyre vékonyabbak, melyek alatt igencsak fel kell halmozni a vastag pulóvereket.

Szerencsére a praktikusabb pufikabátok szintén divatosak a szezonban: lehet, hogy hideg télre számíthatunk, mert szinte minden üzlet felvonultat pár hó- és fagyálló, melegen bélelt steppelt kreációt.

A kínálat hihetetlenül változatos, hiszen a rövid dzsekifazonoktól kezdve a hosszított vonalú, kipárnázott verziókig terjed, az utóbbiak azonban meglehetősen drágák.

Úgy tűnik, hogy a sportosból nőiessé avanzsált pufikabátok mostanra egészen felértékelődtek, mert a legújabb kollekciókban már 20-30 ezer forint között mozog az áruk, de akadnak olyan boltok, ahol a 60-70 ezer forintot sem szégyellik elkérni értük, csak mert valóban ki vannak tömve bélésanyaggal.

Bár igazán szemfülesnek kell lenned, hogy olcsóbban bukkanj rá trendi és nőiesen karcsúsított megoldásokra, azért 10 ezer forint alatt sem lehetetlen szép darabokat kifogni. Összegyűjtöttünk párat, melyek rafinált, derékhangsúlyos szabásukkal ellensúlyozzák a rétegelt vagy steppelt pufi anyag kövérítő hatását.

Nőies stílusú modellek, minden napra

Hiába a legpraktikusabb darabok, ha faggyal fenyegetnek a téli napok, mégis sok nő viszolyog a vastag pufikabátoktól, mert sportossá teszik a megjelenést, és alaposan meg kell válogatni, hogy milyen csizmával, táskával és sapkával viseli az ember. A most divatos fazonok azonban a nőies stílust sem bántják, legalábbis könnyen összeegyeztethetőek akár hosszú szárú csizmákkal, szűk farmernadrágokkal és csőszoknyákkal is.

A tervezők változatos, izgalmas utcai szettekbe képzelték bele idén a rövidszabású dzsekiket: tweed ceruzaszoknyával, vastag harisnyával, magas sarkú bakancscsizmával boronálták össze a lakkhatású és övvel karcsúsított, csípőig érő kabátokat. A bőrhatású pufi verziók szintén népszerűek lesznek a szezonban, és persze a szőrmével kombinált kreációkról sem érdemes megfeledkezni.

Vagány fekete dzsekik

Az őszi-téli szezon divatkülönlegessége abban rejlik, hogy a különféle trendek szándékosan kerülik az egyértelmű stílusokat. Kevés az olyan nőies irányzat, melyben ne jelenne meg egy csipetnyi férfias beütés, és a modern eleganciát szintén vagánysággal fűszerezték a tervezők. A csajos motorosdzsekik újra reflektorfénybe kerülnek, de már nemcsak lezser, rockos vagy vadóc stílusban viselhetők. A melegen bélelt, fekete pufidzsekiket bátran viselheted magas sarkú bőrcsizmákkal, szűk pantallóval és nőies pulóverekkel.

Sportosan is csinosan

A sportos jellegű pufikabátok szintén sokoldalúak, hiszen a mindennapi megjelenésbe éppúgy beültethetőek, de túrázáshoz, kiránduláshoz, sportoláshoz is megfelelnek.

Az élénk színű darabokkal vidámságot, nőiességet csempészhetsz a lezser öltözékedbe, ráadásul az alakodat sem kell rejtegetned az efféle szivacsos modellekben. Bár melegen tartanak, könnyed szabásvonalakkal hangsúlyozzák a derekadat, így a steppelt változatok sem tűnnek olyan pufinak, mint egy tollpaplan.

Téli divat mindenkinek

Ha épp bakancsos kedved van, vagy szereted az egyszerű, farmeres összeállításokat, melyekben a sportos és nőies stílusjegyek jól megférnek egymással, a vagány dzsekifazonokat ajánljuk.

Ráadásul ezekkel a darabokkal jól összelőhető az alpesi trend és a western módi, melyek kiemelt helyet kapnak idén a divatban. Az oversize fazonú pulóverek, illetve a kockás és farmeringek egyaránt remekül passzolnak hozzájuk, éppúgy, mint a velúr bakancsok és a lapos talpú lovaglócsizmák.

Ezt is szeretjük