Nőies és meleg téli szoknyák körképe
7 ezer forint alatt
Télen sem lehetetlen a változatos öltözködés. Szoknyával nőiesebbé varázsolhatod a stílusodat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az őszi-téli szoknyadivat most különösen megkönnyíti a változatos öltözködést, hiszen egy-egy darabjával izgalmasabbá és nőiesebbé teheted a vastag ruharétegek monotóniáját.

Hiszen most minden olyan fazon megtalálható a kínálatban, melyekkel kiemelheted az alakodat, vagy éppen trükközhetsz a karcsúbb sziluettért.

A falatnyi minitől az egészen hosszú darabokig terjed a paletta, illetve a vastag kötött, bőr és bársony anyagok mellett a kényelmes elasztikus pamutok és a lenge, ráncolt textíliák éppúgy feltűnnek a felhozatalban, ám az utóbbiakat szintén praktikusan variálhatod vastag harisnyával, csizmával, így egyáltalán nem kell a felfázást kockáztatnod. Ráadásul már egy-két szoknya beújításával is jóval sokoldalúbbá teheted a ruhatáradat, mert a legtrendibb kreációkból számtalan stílust kihozhatsz. Íme, az idei slágerdarabok, 7 ezer forint alatt!

Szűk miniszoknyák és nőies ceruzafazonok

Ez a szezon egyértelműen a testvonalat követő, alakot kiadó szűk szoknyáké. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a közönségesség irányába próbál elfordulni a divat, sőt, a régi idők glamúr sikkjét idézi vissza az efféle fazonokkal.

Ha megfelelő hozzá az alakod, a vastag anyagú verzióktól se riadj vissza: a neobarokk mintás bársony megoldásokra, a pamut csőszoknyákra, valamint a tweed- és kordbársony darabokra most külön trendek épülnek. A tyúklábmintás, a szegecses és a barokkos szoknyák éppúgy jól működnek vagány, rockos felfogásban, mint elegáns, modern stílusverziókban.

A tervezők lezser, kötött pulóverekkel, finom ingekkel, derékhangsúlyos blézerekkel és vastag derékövekkel boronálták össze a szűk fazonokat a kifutókon, ezekhez a kombinációkhoz pedig inkább a magas derekú szoknyák ajánlottak.

Trendi tubusszoknyák munkába is

Már azokon a munkahelyeken sem muszáj uniformisszerű egyen kosztümöket viselni, ahol elvárás a nőies megjelenés. Persze érdemes szofisztikált, diszkrét szoknyákat összeválogatnod a munkanapokra, de a modern eleganciába simán belefér a divatos, lendületes megjelenés is.

Ha nem köt szigorú előírás, és visszafogott ruhadarabokkal viseled, a combközépig érő, egyszerű alakkövető szoknyákat még bevállalhatod. Az átlapolt fazon és a lépéshasíték sem tilos, amennyiben nem esnek kívül a jó ízlés határain, és akkor sem nyílnak szét nagyon, ha leülsz.

Újdonságnak számít, hogy idén a kötött szoknyák is megcsillantják nőies oldalukat, elegáns ingekhez, blézerekhez jól passzolnak a csinosabb, szűkített megoldások.

Időtálló bőrhatású darabok

A bőrszoknyák évről-évre egyre inkább átveszik a hatalmat a farmernadrágoktól az őszi-téli szezonban, most szinte már ott a tart a divat, hogy nincs téli ruhatár bőrcuccok nélkül. A valódi bőrből készült kreációk azonban drágák, de még a nagyon igényesek is beérhetik egy elérhetőbb árú utánzattal, mert általában jó minőségű, szinte megtévesztő bőrhatású anyagok kerülnek ki a polcokra. Egy ilyen szoknya időtálló darab lehet a szekrényedben, hiszen elegánsan, vadócosan és szupernőiesen is bedizájnolható, ráadásul sosem megy ki a divatból.

Téli divat mindenkinek

Peplumfazonok

A negyvenes éveket idéző vintage trenddel gyűrűzött vissza a divatba a peplumfazon, melynek mintájára most rengeteg blézer, kabát, nadrág és szoknya készül. A peplum azt jelenti, hogy van egy kis szoknyaszerű csípőrátét varrva az alapszabáshoz, mely általában jótékony ráncolásokkal takarja vagy hangsúlyozza a csípővonalat. Roppant nőies sziluettet eredményez, ráadásul a karcsú derekat is jobban kiemeli, így, ha passzol az alkatodhoz, mindenképp jól járhatsz egy ilyen sokoldalú szoknyával.

Nemcsak retró stílusban, hanem modern felfogásban is viselheted, szűk pulóverrel, vastag harisnyával és rövid blézerrel igazán bájos tud lenni. A szegecses kiegészítőktől vagányabb jelleget kaphat, egy kalappal és bő inggel kombinálva pedig a nyolcvanas éveket idézheted meg vele.

A-vonalú és harangszabású modellek

Ha szélesebb a csípőd a kelleténél és picit trükközni szeretnél a szoknyáddal, olyan modellt válassz, mely A-vonalú és lágy esésű, vagyis cseppet sem merev a szabása. A most divatos, kétrétegű és pliszírozott kreációk megfelelőek erre, ám nem annyira melegek, így érdemes vastag harisnyával viselni őket. A minit csak akkor vállald be, ha nem túl vastag a combod. Az efféle szoknyák között úgyszintén megtalálod a trendi szövet, bársony és kötött anyagú verziókat.

Ezt is szeretjük