Milyen a testalkatod? Ilyen kabátot válassz, hogy ne kövérítsen
A jó kabátválasztással palástolhatod testalkatod gyengeségeit, illetve kiemelheted erősségeit.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kabát is éppúgy stíluselem, mint a többi ruha, amit alatta viselsz. A hidegebb hónapokban tulajdonképpen ez az a réteg, amit az emberek először megnéznek rajtad, amikor dolgozni, vacsorázni vagy szórakozni mész.

Válassz tehát olyan kabátot vagy dzsekit, ami kifejezésre juttatja a stílusodat!

Testalkatra szabva

Az, hogy milyen az alakod, a kabát alól is kisejlik, ezért mindenképpen olyan fazont válassz, ami optikailag segít az előnyeidet hangsúlyozni. Ha alma alkatú vagy, akkor szerezz be olyan tollkabátot, mely derékban szorosra köthető, húzható. Körte alakon ezzel szemben jobban áll az A-vonalú félkabát, amely kiemeli a felsőtestet, viszont elfedi a csípő környékét.

Vékony testalkatra vehetsz testhezálló vagy öves kabátot, ami megmutatja az alakodat. Extra nagy méret esetén pedig háromnegyedes kabát ajánlott. Ez se nem túl rövid - hiszen az valószínűleg nem a megfelelő helyen vágna keresztbe -, se nem túl hosszú - amitől viszont csak még vastagabb lennél. Ha el akarod rejteni az alsó feledet, vegyél kicsit bővebb szabású kabátot. Ez nem tapad a testre, és a redőkben leomló szövet sikeresen beborítja a rejtegetni kívánt testrészt.

Egyéb alkati problémák

Keskeny váll esetén a széles hajtókájú kabát a nyerő - a felsőtestet helyezi előtérbe, így az egyensúlyba kerül az alsóval. A váll-lap vagy epolett ugyanezt a célt szolgálja, sőt, még elegánsabb lesz tőle az adott darab.

Ha csípőben gömbölyded vagy keskeny derekú vagy, akkor hordj öves kabátot, ami kiemeli a derekadat. Ám ne feledd, hogy ebben az esetben nem igazán jó az olyan fazon, ami csak a csípőd vonaláig ér, mert attól még szélesebbnek tűnsz. Válassz inkább hosszabbat.

Magas alkaton próbálkozz a rövidebb fazonokkal, amelyek megtörik alakod hosszú vonalát, és megmutatják a lábaidat, így alacsonyabbnak fogsz tűnni. Ezzel szemben az alacsony testalkatra olyan szabást célszerű választani, ami nem nyom össze, igazodik apró méreteidhez.

Ami mindenkinek jól áll

A tengerészkabátok idén is slágerdarabnak számítanak, ami azért jó hír, mert ez a fazon a legtöbb testalkaton jól mutat. Ám nem mindegy, hogy milyet választasz magadnak, hiszen létezik egysoros és duplasoros gombolású megoldás is. Célszerű az előbbi mellett dönteni, mert a kétsoros az alacsony termetet még inkább összenyomja, ráadásul kigombolva senkinek nem áll jól. Ezzel szemben az egysoros gombolás bárkin jól mutat, karcsúsít, illetve megnyújtja az alakot.

Tengerész stílus
Szövetkabát
Ballonra is szükség van

A szövetkabát nem hiányozhat egy nő szekrényéből sem. Ebből célszerű olyat választani, ami a fenék alá ér, sem túl rövid, sem túl hosszú, és derékban megköthető. Ez azért praktikus, mert a derekadat keskenyebbnek mutatja, egyfajta homokóra alakot képezve.

Végül, de nem utolsósorban a ballonkabát is alapdarab. A térd fölé érő változatok mindenkinek jól állnak, de kizárólag olyat válassz, aminek karcsúsított a szabása! Ma már vastagabb anyagból is készül ehhez hasonló szabás. Ugyanis azok a darabok, amelyek nem fekszenek rá teljesen a testre, kövérebbnek mutatnak, így az is fontos, hogy ne túl merev szövetet válassz.

Jill Martin: Öltözködés - Tantusz Könyvek

Az öltözködés olyan téma, amihez nagyon sok nőnek segítségre lenne szüksége, de nem tudja, kihez forduljon. Sok nő úgy érzi, nehezen igazodik el a divat világában. A pénztárca, a testalkat és a személyiség mind-mind fontos szerepet játszik a reggelente meghozandó döntésekben: és ma mit vegyek fel?

Miután elolvastad ezt a könyvet, a birtokában leszel egy-két olyan trükknek, ami lehetővé teszi, hogy stílusosan öltözködj. A könyv eligazít, hogy megismerd a tested és megtanuld, hogy mi illik hozzád, a lelki és a testalkatodhoz, és mitől leszel magabiztos.

Kiadja a Panem Kiadó.
Ára 3600 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük