Miért van apró zseb a női bugyikban? Szinte senki nem tudja jól, miért került oda

A női bugyik alsó részében szinte kivétel nélkül van egy extra anyagréteg, ami egy kis zsebre hasonlít. Eláruljuk, miért.

Miért van zseb a női bugyikban?
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

Vannak olyan részletek egyes ruhadarabokon, amiket már annyira megszoktunk, hogy szinte észre sem vesszük őket a hétköznapokban, valójában viszont nem tudjuk, miért kerültek oda. 

Ilyen például a két lyuk a sportcipő felső részén, amit a legtöbben nem tudják, mire használjanak - ide kattintva elolvashatod a választ - vagy épp a farmer zsebébe varrt kisebb zseb. De a fehérneműk terén is felmerülhet néhány kérdés: és nem csak az, hogy miért van masni a női bugyikon, hanem hogy miért van bennük az kis plusz textilréteg, ami leginkább egy zsebre hasonlít.

Miért van egy kis zseb a női bugyikban?

Szinte nincs olyan női alsónemű, aminek alsó, belső részén ne lenne egy extra bélés, amibe bele is lehet nyúlni. Na de miért van ott? Talán nem meglepő, hogy nem apró dolgok tárolására szolgál, és nincs is hasonló funkciója. Inkább egészségmegőrzés céljából került oda.

Általában puha anyagból, leginkább pamutból készül, hogy kényelmesebbé tegye a fehérneműt azon a területen, ami a legérzékenyebb. Elősegíti a szellőzést, és csökkenti a súrlódást, így hozzájárul a normál hüvelyflóra fenntartásához.

Mindemellett nedvfelszívó tulajdonságokkal egyaránt rendelkezik - így nemcsak a komfortérzetet fokozza, hanem a fehérnemű külső részét is óvja. 

Tudd meg, miért van masni a női bugyikon!

A legtöbb női bugyit masni díszíti: na de miért? Eláruljuk a választ.

Miért van masni a női bugyikon? Meglepő, de nem a díszítés miatt került rájuk

A legtöbb női bugyit masni díszíti: na de miért? Eláruljuk a választ.

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük