Erre figyelj bugyivásárláskor a nőgyógyászok szerint: a fertőzéseket és irritációt is elkerülheted

A szakértők szerint ezeket érdemes figyelembe venni a tökéletes, egészséges fehérnemű megtalálásához.

bugyivasarlas cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Fehérneművásárláskor gyakran az esztétika a legfőbb szempont: sokan azt figyelik a leginkább, mennyire szép, szexi a kiszemelt darab. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen nincs olyan nő, akinek ne lennének csábos csipkecsodái a fiókjában. 

A hétköznapokban viszont érdemes inkább olyan bugyikat választani, amik kényelmesebbek, és segítenek megelőzni az irritációt, a fertőzéseket - főleg azoknak, akik hajlamosabbak rájuk. Nőgyógyászok árulták el, mire kell odafigyelni a vásárláskor.

Könnyed, légáteresztő anyagok

Dr. Diana Hoppe nőgyógyász hangsúlyozta: a szintetikus, nem légáteresztő textíliákból készült darabok elősegíthetik a baktériumok és gombák szaporodását, hiszen az intim terület ezek miatt könnyen megizzad, és a bőr nem tud megfelelően szellőzni. Dr. Alyssa Dweck hozzátette, a pamut vagy az organikus pamut a legideálisabb azoknak, akik fogékonyabbak a fertőzésekre, de dr. Sherry Ross azt is elmondta, jó alternatíva lehet, ha legalább a bélés ebből az anyagból készül.

A tökéletes illeszkedés is lényeges

Dr. Pari Ghodsi nőgyógyász szerint az irritáció megelőzéséhez azzal is hozzájárulhatsz, ha jól illeszkedő darabokat keresel az üzletekben. A fehérnemű sose legyen túl szoros, különben kidörzsölheti a bőrt, és megnövelheti a szőrbenövés, szőrtüszőgyulladás kialakulásának esélyét. Mindig a méretednek megfelelőt válassz, a bugyi sose legyen kisebb a kelleténél, és győződj meg arról is, hogy az esetleges pántok sehol nem vágnak majd.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Nem mindegy, milyen célra veszed

Azt is érdemes átgondolni, hogy mikor hordanád a kiszemelt bugyit, ugyanis más a megfelelő például a hétköznapokban, edzéshez, vagy menstruáció alatt. Sportoláshoz mindenképpen puha pamutból készült, jól illeszkedő fehérnemű javasolt, de a menzesz alatt is a kényelmes darabokat érdemes előnyben részesíteni. Dr. Sheila Loanzon hozzátette, az évek múlásával, az életkor változásával az igények is változhatnak. Fontos, hogy ne a megszokás, a divat vagy az elvárások vezényeljenek vásárláskor, hanem az ízlésed, az igényeid és az egészséged.

A tanga nem feltétlenül rossz

Dr. Alyssa Dweck azt is elmondta, ha szereted a tangákat, nem kell feltétlenül végleges búcsút mondanod nekik, csupán arra kell figyelned, hogy a megfelelő szövetből készült darabot válaszd, méghozzá a megfelelő méretben. Dr. Kimberly Larson-Ohlsen hozzátette, egy 2018-as tanulmány szerint például nincs különbség a tanga és a sima bugyik között a fertőzések tekintetében, de arra rámutattak, hogy a nem pamut anyagból készült alsóneműk esetén gyakoribb lehet a gombásodás. A legfontosabb tehát itt is az anyag és az, hogy a megfelelő alkalmakkor viseld: edzés során vagy menstruáció alatt lehetőleg más fazont válassz.

A tanga története

A tanga ma már kétségkívül az egyik legnépszerűbb fehérnemű. Bár az igaz, hogy nem a legegészségesebb fazon, mégis sokan kedvelik, hiszen szinte alig látható a ruhák alatt, és rengetegen nagyon szexinek találják. De vajon honnan ered az aprócska darab? Kinek a nevéhez kötik, kik hordták először, és mikor vált közkedveltté? Ennek jártunk most utána.

Ezt is szeretjük