Miért van masni a női bugyikon? Meglepő, de nem a díszítés miatt került rájuk

A legtöbb női bugyit masni díszíti: na de miért? Eláruljuk a választ.

bugyi
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Teljesen természetesnek számít, hogy a női bugyik nagy részének elejét masni díszíti. Na de elgondolkodtál-e már azon, hogy miért?

Valószínűleg kevesen tudják, hogyan vagy miért került az aprócska kiegészítő a fehérneműkre. Nem csupán azért, hogy csinosabbak legyenek.

Miért van masni a női bugyikon?

A netes fórumokon többször találgatták már az okát, de nem sokan találták el az igazságot. Alapvetően úgy tűnik, mintha semmi funkciója nem lenne, pedig korábban bizony volt. A masni gyakorlati okokból került a bugyikra évszázadokkal ezelőtt. 

Amikor ugyanis még nem ismerték az elektromosságot, megkönnyítette a hajnalban, sötétben vagy gyertyafénynél öltözködő nők dolgát. Csak ki kellett tapogatniuk, hogy hol van a masni, és már tudták is, melyik a fehérnemű elülső, külső része, így egyszerűen, gyorsan felvehették. Elkerülhették, hogy rosszul vegyék fel a darabot, és később, a hatalmas ruhákban kelljen bajlódniuk a megfordításával.

A cikk az ajánló után folytatódik

A kommentelők szerint egyébként az ártatlanság és a nőiesség jelképének is tartották amellett, hogy aranyosabbá teszi az alsókat. A neten sokan bevallották: eszükbe se jutott volna, hogy emiatt került masni a női bugyikra. Te gondoltad volna?

Olvasd el, miért van két lyuk a sportcipőkön!

Nagyon kevés ember fordít figyelmet a két lyukra a sportcipője felső részén. Pedig fontos kényelmi funkciójuk van, amit érdemes kihasználni.

Ezt is szeretjük