Méregteleníti a bőrt, antioxidáns és ránctalanító
Mi az?
A szőlő remek bőrápoló, és érdemes kihasználni minden pozitív tulajdonságát.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári mókák után ideje, hogy egy kicsit figyelmet fordítsunk a bőr rendbetételére, hiszen a napozás, a víz, a szél mind romboló hatással voltak rá.

Nyár végére a bőr megvastagszik, és bár a barnaságtól egészségesnek látszik, ez csalóka, mert a legtöbb embernél ilyenkorra már vízhiány lépett fel.

Szinte minden problémára megoldást nyújt az ősz egyik ajándéka, a szőlő. Ennek a nem túl különleges gyümölcsnek minden része nagyon hasznos, a héjától a magon át a gyümölcshúsig. Ismerd meg jótékony tulajdonságait és azt, hogyan hasznosíthatod.

Méregtelenítő

Évszakváltáskor mindenképpen érdemes könnyed méregtelenítő kúrát tartani, hogy a felhalmozódott méreganyagok távozzanak a szervezetből. Ha a tested telítődött salakanyagokkal, annak egyik jele, hogy a bőr elszürkül, több pattanásod lehet a megszokottnál. Mivel a bőr a legnagyobb kiválasztó szervünk, ez érthető is.

A szőlőkúra igazán egyszerű, és nem is követel különösebb erőfeszítést. A hét valamelyik napján fogyassz kizárólag szőlőt, jó sok folyadék kíséretében.

Ezzel segíted az anyagcserét, hidratálod a szervezetedet, valamint elősegíted a lerakódott salakanyagok távozását. Ha kitartóbb vagy, akkor akár háromnapos szőlőkúrát is tarthatsz, ami nemcsak a bőrödnek, de az alakodnak is jót tesz.

Ránctalanító

A szőlő magas víztartalma miatt nagyon jó hidratáló a bőrnek, így különösen értékes arcápoló nyár végén, amikor a bőrön sokan találkozhatnak vízhiánnyal. Magas ásványianyag-tartalma pedig belülről erősíti meg a bőrt. Káliumtartalma energetizálja a bőrt, de sok szelén és cink is található benne, melyek szintén fontosak a bőr egészsége szempontjából.

Egy egyszerű szőlőpakolás eltünteti a felületi ráncokat, mert nedvességgel tölti meg a felhámot. Néhány nagy szemet hámozz meg, nyomkodd szét őket villával, majd a gyümölcshúst vidd fel a megtisztított, leradírozott arcra, és hagyd fent 20 percig. Ha mézzel kevered össze, akkor méregtelenítő keveréket kapsz, avokádóval vagy tejszínnel vegyítve pedig a száraz bőrt ápolhatod vele. Ha citromevet adsz hozzá, akkor hámlasztóként funkcionál.

Nemcsak a szőlő húsa, de a magjából nyert olaj is igen értékes, az egyik legjobb feszesítő, amit csak használhatsz. Serkenti a kollagéntermelést, ezért remek dekoltázsápoló, de az arcodat is ápolhatod vele.

Antioxidáns

A szőlőben található polifenolok erős antioxidáns vegyületek, melyek segítenek a szervezetben elszaporodott szabadgyökök megfékezésében. A kékszőlő héja antociánokat tartalmaz, melyek szintén antioxidánsként funkcionálnak.

Ezt a két tápanyagot vörösbor fogyasztással juttathatod a szervezetedbe. Ha kétnaponta megiszol egy pohár jó minőségű vörösbort, nemcsak a bőrödnek, de a szívednek is jót teszel.

Ezt is szeretjük