A legnépszerűbb mellnövelők körképe

Számos olyan készítmény van forgalomban, mely állítólag természetesen és kockázatok nélkül csinál nagyobb cicit.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A harmincas éveket leszámítva a dús keblek mindig is hozzátartoztak az aktuális nőideálhoz. A mell a nőiesség szimbóluma, ma pedig különösen fontos szerepe van a csábításban, hiszen az ideális keblek egyre nagyobbak, az őket fedő ruhadarabok pedig egyre apróbbak.

A kis mellel megáldott nők, de még az átlagos mérettel rendelkező társaik is úgy érezhetik - elnézve a playboy-nyuszik D-kosaras melltartóit -, hogy csúnyán kiszúrt velük a természet.

A nők nagyobb mellek iránti vágyát pedig rengetegen kihasználják, drasztikus és egyszerűnek tűnő módszerekkel, műtéti beavatkozással vagy éppen anélkül.

Az ígért eredmény minden esetben hatalmas változás, több kosárméret és hasonló csodák. Utánajártunk a műtét nélküli lehetőségeknek, de előtte érdemes pár szót szentelni a mell felépítésének és működésének.

A különböző módszerekről nemcsak a gyártók oldaláról tájékozódtunk, de arra is kíváncsiak voltunk, hogy a különböző internetes fórumokon mi a vélemény a módszerekről.

A női mell

A mell - vagyis az emlő - funkciója, hogy táplálja az utódokat. Legnagyobb része zsír, melybe beágyazódnak a tejcsatornák. Alsó részén kötőszövet-szalagok találhatóak, melyek - mint egy természetes melltartó - megtartják a mellet. A húszas évek elejére kialakul a mell végleges formája, zsírállománya ettől a kortól nem változik. Mérete azonban átalakulhat a menstruációs ciklusnak megfelelően. A termékeny időszakban, illetve a menzesz előtt megnő, feszesebb lesz, köszönhetően a hormonoknak, a menstruáció után viszont lelappad.
A terhesség alatt és természetesen a szoptatás időszakában ismét megnő. Utána viszont formáját vesztheti, azonban ez egyáltalán nem törvényszerű.

A mell változásainak természetes folyamataiba ugyan be lehet avatkozni, az azonban kérdéses, hogy érdemes-e, de az még fontosabb, hogy a különböző módszerek, melyeket furfangos gyógyszerészek fejlesztettek ki, mennyire biztonságosak.

Mellnövelő módszerek

Mellmasszázs

A legbiztonságosabban ajánlható, hiszen semmilyen anyagot nem juttat a bőrbe. A módszer lényege, hogy a masszázs hatására a mellekből távoznak a méreganyagok, a vér- és nyirokkeringés felgyorsul, az erek átjárhatóbbak lesznek, a mell vérkeringése javul, és emiatt nő meg a mell. Az interneten több videó található, mely nem éppen bizonyító erejű. A fórumokon a legtöbb felhasználó szkeptikus, van, aki azt mondja, a masszőrje ugyan látja a változást, ő azonban nem. A mellnek nem árthat a masszázs, sőt, a vérkeringés fokozása kifejezetten jót tesz, a pillanatnyi vérbőség növelheti is a mell méretét. Ha a mell mellett a hátat is masszírozzák, akkor a feszültségtől mentes egyenes tartás miatt valóban nagyobbnak tűnhetnek a mellek, de ne várj hatalmas változást a módszertől.

Mellnövelő kapszulák

Az interneten és gyógynövényboltokban - patikákban viszont nem - kapható mellnövelő kapszulák egytől egyig természetes anyagokból állnak, nem tartalmaznak hormont, viszont rendszeres szedésükkel kosárméretekkel megnövelik a mell méretét. Szépen hangzik, de nem árt egy kicsit utánajárni, hogy miért is nő meg a mell, és mit is takar a természetesség. A legtöbb mellnövelő kapszula különböző gabonafélékből kivont fitoösztrogént tartalmaz, mely ugyan növényi eredetű, de a szervezetbe jutva mégis az ösztrogénhormonhoz hasonlóan működik. A természetes anyagok pedig egyáltalán nem biztos, hogy biztonságosak is. Bár a gyártók szerint nincsenek kellemetlen mellékhatások, sőt, csak pozitívumokat tapasztalhat a használó, a netes fórumok nem ezt mutatják. Többen beszámolnak húzódó mellekről, émelygésről és egyéb problémákról.
 

Jó, ha tudod
A legtöbb kapszula OÉTI-számmal rendelkezik, ez azonban nem sokat jelent. A számot a Országos Élelmezésbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet adja ki, azonban elgondolkodtató, hogy az engedélyezés során a gyártó bemondása alapján nézik az adott termék összetevőit, és nem ellenőrzik a valós összetételt laboratóriumban.

Mellnövelő rágó

A rágó rágcsálásával megnő a melled. Jól hangzik, ugye? A gyártók szerint háromezerszer hatékonyabb a módszer a többinél. A rágás megkezdése után már négy-hat héttel érzékelhető a változás. A Japánból érkezett rágók hatóanyaga a Thaiföldön honos Pueraria mirifica növényből kivont fitoösztrogén. Elvileg a növény gyökeréből kivont fitohormonok egyeznek meg leginkább az emberi szervezetben talált hormonokkal. De a túlzott hormonadagok, akár hasonlóak a testben találhatókhoz, akár azonosak velük, ártalmasak. Gondolj csak a menstruáció kellemetlen tüneteire, melyeket szintén hasonló hormonok okoznak.

Mellnövelő krém

Jó megoldásnak tűnhet, hiszen elvileg nem juttatsz a szervezetbe semmilyen káros anyagot, hanem csak kenegetsz. A bőrből azonban ugyanúgy felszívódik minden káros anyag, és a méregtelenítő szervek nem is semlegesítik. A krém a mell növekedését hormonok által segíti, eredmény négy hét után várható, a mell végleges méretét három hónap után éri el, a változás egy-két kosárméret. Arról nem szól a fáma, hogy a krém elhagyása után mi történik.

Mit tegyél?

Nem tisztünk megmondani, hogy mit tegyél a nagyobb mell érdekében, de a fentiek fényében érdemes elgondolkodnod azon, hogy megéri-e hormonokkal - akár csak növényivel - terhelni a szervezetedet.
Csak olyan terméket vegyél, melynek működési mechanizmusát tökéletesen megértetted, és a forgalmazó is részletesen leírja, pontosan mi is történik a szervezeteddel.

A női mell természetes módszerekkel - edzéssel és testápolással - is kiválóan formázható. A keblek feszességének megőrzéséért kerüld a jojó-diétát, ha pedig babát vársz, akkor feltétlenül ápold olajokkal.

Ezt is szeretjük