Mellközi ráncok: mit tegyél, hogy ne törjön be a bőr?

A dekoltázson akár már 30 éves korban jelentkezhetnek a ráncok, pedig lehet ellenük tenni.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha ráncokról beszélünk, akkor a legtöbben valószínűleg szarkalábakra vagy homlokráncokra gondolnak, pedig sajnos nemcsak az arcon jelennek meg az öregedés jelei, hanem például a dekoltázson is.

Aki szívesen alszik oldalt fekve, valószínűleg már tapasztalta, hogy reggelre összegyűrődik a mellek között a bőr. Ez egy ideig hamar eltűnik, de eljön a nap, amikor már ott is marad.

Mellek közötti ráncok ellen

A mellkason a bőr nem nagyon mozog a nap folyamán, de alváskor a két mell összenyomja, a bőr begyűrődik, és tulajdonképpen így van mondjuk hat-hét órát.

Amíg az ember fiatal, ébredés után a bőr kirúgja magát, és visszaáll az eredeti állapotra, de ahogy csökken a rugalmassága, szó szerint betörik, mert a kollagénrostok már nem regenerálódnak olyan mértékben. Mit lehet tenni ellene?

A legegyszerűbb, ha az ember a hátán alszik, így a dekoltázs nincs kitéve olyan fizikai hatásnak, ami az éj leple alatt ráncokat csempészne rá. Sajnos azonban ezt igen kevesen találják kényelmesnek. A másik lehetőség, hogy a két mell közé az ember egy párnát vesz, és így alszik.

Az eltartás miatt kevésbé gyűrődik a bőr. Akiket nagy kebellel áldott meg a sor mindenképpen próbálják ki, megelőzés gyanánt is. Amit még megtehetsz ez ügyben, hogy kihúzod magad, illetve hogy kerülöd az olyan melltartókat, melyek nagyon összenyomják a kebleket.

Természetesen lehet javítani valamelyest a már kialakult helyzeten, a napi ápolás mellett, itt is használhatsz ránctalanító szérumot, már írtunk korábban a C-vitaminos kúra, illetve a retinolos készítmények előnyeiről. A kozmetikusnál minden esetben érdemes dekoltázsmasszázst is kérni. Kezelések közül segíthet a mélyhámlasztás, ami képes elhalványítani a ráncokat.

Fontos a fényvédelem is, sajnos csak kevesen kenik magukat, akkor is jobbára az arcra kerülnek a napvédő termékek, a dekoltázsra nem, pedig utóbbit nyáron állandóan éri a nap.

Ezt is szeretjük