A dán koronahercegnő stílusosabb, mint Katalin: lenyűgözőek Mária elegáns szettjei
Mária dán királyi hercegné sikkes, kifinomult összeállításaival mindenkit elvarázsol.

maria koronahercegno cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mária dán királyi hercegnő kétségkívül a legdivatosabb előkelőségek közé sorolható. A 48 éves négygyermekes anya öltözködésében zseniálisan ötvözi az eleganciát és a modern sikket.

Ám nemcsak szépségével, kifinomultságával, hanem intelligenciájával, kedvességével és alázatosságával is megnyerte a dánok, valamint a világ szívét.

Mária dán koronahercegnő

Mária az ausztráliai Hobartban született, és elárulta, kislányként szinte meg sem fordult a fejében, hogy hercegnő legyen: ő ugyanis állatorvos akart lenni. Végül azonban nem így lett. A Tasmániai Egyetemen kereskedelmet és jogot tanult, majd a reklámszakmában helyezkedett el. Élete akkor vett nagy fordulatot, amikor 2000-ben bemutatták őt egy sportos fiatalembernek, aki nem volt más, mint Frigyes dán királyi herceg, ám ezt ő akkor még nem sejtette. Hamar egymásba szerettek, 2004-ben pedig össze is házasodtak.

Mária annak ellenére, hogy sosem gondolta, hogy a dán királyi család tagjává válik, tökéletesen teljesíti összes kötelességét, és minden feladatába szívvel-lélekkel veti bele magát. Rengeteget jótékonykodik, a bevándorlással, a gyermekek helyzetével és jogaival foglalkozik a legszívesebben. A divat szintén a szívügye: a dán divat védelmezőjeként tartják számon, rendszeresen megjelenik a különböző divateseményeken, és ő maga is imád öltözködni. A koronahercegnő a Vanity Fair legjobban öltözöttek listájára is felkerült, amit nem is csodálunk: összegyűjtöttük a legjobb szettjeit. 

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük