A mély és tartós barnaság 5 titka
Hogy miért most beszélünk róla? Mert, amit nyáron nehezen elértél, kis odafigyeléssel könnyen megtarthatod. Maradj továbbra is természetesen szexi!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A barna bőr, bár a bőrgyógyászok kimutatták, hogy nem az egészség jele, mégis nagyon szexi. Ezért fekszünk a strandon a napon aszalódva, és akár a leégést is kockáztatva.

Lassan azonban vége a nyárnak, és te azon bánkódsz, hogy még le sem barnultál igazán, máris itt az ősz és vele a fakóság. Ha egy kicsit odafigyelsz, nem lehet gond, hiszen számos praktika áll a rendelkezésedre, hogy megőrizd bronzbőrödet.

Készülj elő!

Mielőtt a barnaság konzerválásba fognál, nem árt, ha rendbeszeded a bőrödet a nyári megterhelések után. A szép bőr ugyanis a szexiség alapja, és hiába vagy csokoládészínű, ha pörsenések tarkítják és durva a felülete.
A megvastagodott hámtakarót a legegyszerűbben radírozással finomíthatod. Válassz durvább szemű testradír, mert most nem lágy simogatásra van szükség.

Rengetegfélét találsz a drogériák polcain, de otthon is készíthetsz magadnak. Száraz bőr esetén keverj össze olívaolajat és tengeri sót, majd alapos tusfürdős lemosás után radírozd át vele a bőrödet.

Ha nem különösebben száraz a bőröd, akkor elég, ha a sót a tusfürdőddel kevered el. A testradír alkalmazásával megszabadultál az elhalt hámsejtektől, a bőröd felfrissült és megújult. Hidratáld alaposan, mert a só szárító hatású.

Instant barnaság

Ha a bőrödet megfelelő állapotba hoztad, akkor jöhet a barnítás. Akár még mélyíthetsz is a színen, ha önbarnítót használsz. Így az ismerőseid azt hihetik, hogy kaptál még két hét extra szabit. Először is döntsd el, hogy milyen önbarnítót használsz. Ha sötétebb a bőröd, akkor próbálkozz a szimpla önbarnító krémmel. Ha az eredmény nem 100%-os, akkor a sötét bőrön kevésbé látszanak a foltok. Ha nem bízol magadban, vagy biztosra mész, akkor használj önbarnítós testápolót. Bár lassabban alakul ki a szín, természtesebb lesz a hatás, különösen azokon a területeken, amit bikini takart. Ne felejtsd el az arcodat is barnítani. Erre külön termékek vannak, nem is szabad a testápolókat az arcbőrre kenni. Barnaságodtól függően választhatsz a sötétebb, illetve világosabb tónusú bőrre készült változatok közül.

Kicsit borsos megoldás, de a legszebb hatást a barnító szalonokban érheted el. Otthon a barnítás előtt le kell radírozni a testet. A hatás körülbelül egy hétig tart, maga a beavatkozás pedig kevesebb mint egy percig.

Napozz!

Ki mondta, hogy szeptember elsejével a napozásnak is vége. Ha jó az idő, akkor miért ne fekhetnél ki a kertbe vagy a strandra ugyanúgy? Ráadául a napsugárzás sem olyan erős, így egy picit több időt tölthetsz a napon. A színed a napozástól valószínűleg nem fog mélyülni, de épp elég ahhoz, hogy ne fakulj ki.

Bár kézenfekvő megoldásnak tűnik a szolárium, nem éppen jó ötlet, hiszen még inkább kiszárítja a bőrödet, és ami még ennél is fontosabb, pár éven belül olyan ráncos leszel, hogy nem ismersz magadra.

Színezz!

Nemcsak önbarnítók léteznek, hanem sima barnító krémek is, amik a legközelebbi zuhanyzásnál lemoshatóak. Általában elég feltünő "viselet", ugyanis a legtöbb ilyen termékben nemcsak színező, hanem apró csillámok is vannak. Ilyen például a Rimmel London Sun Shimmer krémzseléje. Használata hasonló az önbarnítóéhoz, csak még nagyobb odafigyelést igényel, hogy ne legyél foltos. Előtte mindenképpen használj testradírt és hidratáld. Természetesebb lesz a hatás, ha összekevered egy kevés testápolóval, és úgy viszed fel.
A barnító krémet nem kell minden egyes porcikádra felkenni, elég, ha csak kihangsúlyozol bizonyos részeket. Például a vállaidat, a lábszáradat, a karodat vagy a dekoltázsodat.

Púderezz!

Szintén a már meglévő barnaság kiemelésére szolgálnak a különböző bronzosító púderek. Szinte minden dekorkozmetikumot forgalmazó cég nyári palettáján ott vannak. A legtöbbször vidám mintákat adnak ki a különböző árnyalatok.

Ugyanúgy csak egyes részekre vidd fel, az orcákra, a hajtőre, a vállakra és a dekoltázsra, mint a barnító krémet.
Még vásárláskor teszteld az arcodon és a kézfejeden, hogy nem narancssárgás-e. A felvitelnél pedig ügyelj, hogy ne nyomd túl erősen a púderecsetet, ne nézz ki úgy, mint aki kint felejtette magát a napon.

Ezt is szeretjük