Így lesz öt perc alatt tökéletes a bőröd
Csak 3 dolog kell hozzá
Az alapozás nem bonyolult, de néhány alapszabályt be kell tartani a szép eredmény érdekében.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az alapozó a nők jóbarátja, elrejti a bőr hibáit, egységessé teszi az arcot, és ha ügyesen teszed fel, akkor olyan, mintha nem viselnél semmit. Alapozó nélkül ráadásul semmilyen smink nem mutat.

A sminkesek jónéhány tippet ismernek, aminek köszönhetően a vendégük bőre tökéletes lesz, ezeket osztjuk most meg veled.

Alapozó alapok

Az alapnak is kell egy bázis, és ez ebben az esetben az egészséges karbantartott bőr. Fontos az, hogy a felhám hidratált legyen a bőr ne vastagodjon meg, ne legyenek rajta száraz foltok, ezeket ugyanis csak kiemeli a smink. A napi kétszeri arctisztítás, tonizálás és krémezés, valamint a heti egy radírozás megteremti a feltételeket. Emellett persze érdemes pakolásokat használni vagy a kozmetikus szolgáltatásait igénybe venni.

A szép alapozás a használt termékek minőségétől is függ. Alapozón és korrektoron nem érdemes spórolni, de az sem biztos, hogy a legdrágább termék a legjobb a bőrnek. Ne legyen túl krémes, a színe pedig inkább világosabb legyen a bőr színénél, a nap folyamán ugyanis sötétedik. Alternatíva még a most nagyon népszerű BB-krém - ami egyébként annyit tesz, blemish balm, és nem beauty balm, ahogy azt néha hallani lehet.

A blemish szó foltot jelent, és ezt hivatott a bb-krém eltüntetni, mely nemcsak egy színezett hidratáló, hanem bőrnyugtató hatású, legalábbis a jó minőségűek.

Így vidd fel

A smink felvitele előtt a bőrt mindig hidratálni kell, majd megvárni, hogy a krémet beszívja, így nem lesz foltos az eredmény. A sminkesek ecsettel vagy alapozószivaccsal dolgoznak, az utóbbit könnyű kezelni, nedvesen egyenletesen eloszlatható a festék a bőrön.

Először kevés alapozót tegyél a szivacsra és oszlasd el. A lényeg a szinte láthatatlan fedés és nem a vakolás. A hajvonalon és az állkapocs alatt is el kell dolgozni a festéket, bár ha jól választottál színt, akkor nem lesz maszkszerű a hatása.

Ha problémáid vannak a megfelelő szín kiválasztásával, vagy esetleg más kérdésed lenne a smink terén, akkor a Douglas parfümériákban vedd igénybe az ingyenes sminktanácsadást. Sőt, illat és bőrápolási tanácsadáson is részt vehetsz.

A korrektor csak ezután kerüljön fel, hiszen így már látszik, hogy hol szükséges valójában. A szemek körül nagyon figyelni kell arra, hogy a ráncokba ne üljön bele, mert kiemeli azokat. A fényvisszaverő részecskéket tartalmazó korrektor sajnos inkább kiemeli a hibákat, mint eltakarja azokat, így nem érdemes használni. Amennyiben arcpír elleni zöld korrektort használsz, azt az alapozó előtt kell felvinni.

A BB-krém felvitele egyszerűbb, kézzel is könnyen felhordható a bőrre és szépen el is oszlatható, azonban lehet, hogy itt is szükség van korrektorra.

Ha hosszabb eseményre készülsz vagy zsíros a bőröd, akkor az alapozó fölé púdert is feltehetsz. Ne kőpúdert használj, hanem áttetsző - traslucent - púdert, és tényleg csak akkor, ha szüséges.

Ezt is szeretjük