4 egyszerű lépés az ellenállhatatlan tekintetért
Így tedd fel a műszempillát
Csábos tekintet, dús és hosszú pillákkal? Így készítsd el!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a hétköznapokon csak minimális sminket viselsz, egészen biztos, hogy annak elmaradhatatlan részét képezi a szempillák festése. Így akkor is üde és csábító lehet a megjelenésed, ha mellette csak egy leheletnyi pirosítót és szájfényt teszel fel.

A szemeket azonban nem lehet eléggé hangsúlyozni, és ha nem elégszel meg a spirál nyújtotta kiemelő hatással, érdemes kipróbálnod a műszempillát. Ha nem szeretnél minden egyes alkalommal szakemberhez rohangálni, amikor szükséged van rá, néhány egyszerű lépéssel otthon is elkészítheted magadnak, egyáltalán nem ördöngösség.

A legfontosabb, hogy mindig tiszta bőrrel dolgozz! Vegyél egy steril vattakorongot, és nem olajos lemosóval távolítsd el a szemedről a szennyeződéseket. Majd a szokásos módon készítsd el a sminkedet, és legutolsó lépésként koronázd meg hosszú és dús pillákkal.

Csábító tekintet, lépésről lépésre - alig öt perc alatt

A műszempilla kiválasztása

Első lépésként válaszd ki, milyen pillákat szeretnél. Ha ragaszkodsz a természetes hatáshoz, érdemes olyat választani, amelyben barna és fekete szálak is vannak. Ha pedig drámai és extrém külsőre vágysz, válassz extra hosszú és sűrű pillasort.

Méretre vágás

Fogj egy szempilla-göndörítőt, és formázd meg vele saját pilláidat. Ezután mérd a szemedhez a belső szemzugból kiindulva a műszempillát, és ha túl hosszú a szélessége, egy éles ollóval vágd le a felesleget.

Ragasztás

Következhet a legfontosabb művelet: a ragasztás. Nagyon fontos, hogy jó minőségű ragasztót válassz, és lehetőleg olyat, ami színtelenre szárad, mert így nem fognak látszódni az esetleges maszatolások. Tegyél egy vékony ragasztócsíkot a pillasor tövéhez, ügyelve, hogy a két végére is jusson. Ha szükséges, egy fogpiszkáló segítségével egyengesd el. Ha ez megvan, várj egy picit, amíg a ragasztó elkezd száradni, mert így könnyebb vele dolgozni, és jobban tapad a bőrhöz.

Felhelyezés

Helyezd szorosan a szempilláid tövéhez, és az ujjaid segítségével nyomkodd a bőrödhöz.

Ezután már csak arra kell ügyelned, hogy teljesen megszáradjon, és végső simításként áthúzhatod a megszokott szempillaspiráloddal, hogy szépen, egy ívbe rendeződjenek. A hatást fekete tusvonallal fokozhatod.

Kedvet kaptál a műszempillához, de nem tudod, milyen sminket viselj hozzá? Kérj segítséget a Douglas Parfümériák ingyenes Sminktanácsadás szolgáltatásán, ahol megtanítanak az apró praktikákra.

Még több szépségtipp

Ha már nem szeretnéd viselni a műszempillát, egyszerűen, az erre a célra kifejlesztett leoldó folyadékkal eltávolíthatod. Ha kész vagy, alaposan tisztítsd le a bőröd, és hidratáld a szemkörnyéki részt is.

Tipp: a legtöbb soros műszempilla többször is felhasználható, ezért, amikor eltávolítottad a szemedről, szedegesd le róla a ragasztó maradványait, és tisztítsd meg szemfestéklemosóval.

Te próbálkoztál már otthoni műszempilla-ragasztással?

Ezt is szeretjük