Milyen ráncokra számíthatsz öt év múlva?
Egy módszer, amivel kiderítheted
Nem mindegy, mivel találkozik az arcbőröd nap mint nap.

A bőr akkor igazán ragyogó, ha hidratált, nincsenek rajta zavaró pattanások vagy bőrhibák. A titok az alapos és rendszeres tisztításban rejlik, így bőröd nem vastagszik meg, ráadásul a tápanyagokat is jobban magába szívja.

Mivel folyamatosan ki van téve a káros környezeti hatásoknak és az időjárás - szél, napsütés, hideg - viszontagságainak, a védelméről is gondoskodnod kell.

A legfontosabb, hogy mindig a bőrtípusodnak való termékeket használd, mert hiába az alaposság, ha nem megfelelő kozmetikumokat alkalmazol. Az arclemosód például akkor működik jól, ha a használata után a bőröd nem feszül és nem kelt zsíros érzést sem.

Nagyon fontos a heti egyszeri radírozás, mellyel kíméletesen tudod eltávolítani az elhalt hámsejteket. Ha száraz és érzékeny a bőröd, válassz finomszemcsés radírt, hogy elkerüld az irritációt.

Mi az a bőranalízis?

Mindenkit érdekel, hogy később hogyan fog kinézni, a nőket pedig izgatják a leendő ráncok. A bőranalízis segíthet kideríteni, hogy miként változik majd a bőröd. Ahhoz, hogy hiteles legyen a vizsgálat, előtte fél órával moss le minden sminket, legyen teljesen tiszta az arcod. Az analízis során egy nagyon érzékeny műszer segítségével a bőr mélyebb rétegeit vizsgálva állapítják meg a bőrtípust.

Mérhető a bőr hidratációja, a pigmenttermelődés, a felszíni hámlás és zsírosság, a mélyrétegek rugalmasssága, azaz a kollagén- és elasztinrostok minősége, a faggyútermelés és a bőr tápláltsága. A bőrelváltozások kinagyíthatóak, ennek alapján esetleg megelőzhetőek a későbbi problémák.

A mérés során számszerű adatok születnek és a szépségtanácsadók ennek függvényében tudnak ajánlani termékeket, márkákat, melyeket kipróbálhatsz és mintát is kapsz az otthoni teszteléshez.
Ezzel a néhány perces, teljesen fájdalommentes vizsgálattal rengeteget tehetsz bőröd egészségéért.

Tipp: Ha tanácstalan vagy, melyik típusba tartozik a bőröd, jelentkezz be egy ingyenes számítógépes bőranalízisre és bőrápolási tanácsadásra, ahol megmérik bőröd víz- és zsírtartalmát és abban is segítenek, hogy milyen termékeket használj.

Nemcsak a kor ráncosít

Bár 30 felett fokozottan figyelni kell a bőr táplálására, bőven akadhatnak ráncok már huszonéves korban is. Ennek persze lehet genetikai oka is, de általában vízhiány áll a probléma mögött és ugyanúgy kialakulhat száraz és zsíros bőr esetén. A megoldás a külső ápolás mellett, napi minimum 2 liter tiszta víz fogyasztása, hiszen bőröd belülről tudja leginkább felvenni a szükséges nedvességet.

Ha zsírhiányos, azaz száraz a bőröd, a felszínén már a huszas évek közepétől finom ráncok jelenhetnek meg, ráadásul ez a bőrtípus nagyon törékeny, így a kényes helyeken - mint a szemkörnyék, a száj és a homlok -, előtűnhetnek az első szarkalábak. A mimikai ráncok idővel mindenkinél erőteljesebben látszanak, ezek az arc mozgó részei körül alakulnak ki. A száj körüli nevetőráncok, a homlokon lévő hosszanti ráncok, a szemöldökök közötti függőleges ráncok és persze a szem körüli barázdák sincsenek köbe vésve és nagyon is jól kezelhetőek.

Használj koncentrált hatóanyag-tartalmú termékeket, így bőröd hozzájuthat azokhoz a tápanyagokhoz, amiket a szervezetedből nem képes felvenni. Nappali és éjszakai krémből is válassz vitaminnal dúsított változatot, melyek közül a legfontosabb, az A- E- és C-vitamin. A legnagyobb bőrkárosító az UV-sugárzás, ezért már akkor kezdj el fényvédőt tartalmazó termékeket használni, amikor még csak az első tavaszi napsugarak cirógatják az arcodat. Ha betartod az arcápolás szabályait és személyre szabott termékeket használsz, 5 év múlva is hasonlóan ragyogó arc néz majd vissza a tükörből.

Ezt is szeretjük