Visszatér a ’60-as évek kedvenc frizurája: szupernőies az idei trend
Ismét hódít a '60-as évek egyik nőies, elegáns frizurája. Csinos, és nagyon egyszerű elkészíteni.

kifele szaritott frizura cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden évben számos retró trend tér vissza az éppen aktuális kedvencek közé. És ez nem csupán a ruhák, hanem a frizurák terén is így van.

Idén például a ’70-es és a ’90-es éveket idéző, tépett, kócos és bohém shag vágás újra hódít, de egy sokkal kifinomultabb, elegánsabb fazon is előtérbe kerül.

Újra divatos a ’60-as évek kedvenc frizurája

A ’60-as évek hajtrendjeit kétségkívül a nőies, erőt, magabiztosságot, mégis romantikus bájt kölcsönző, kifelé szárított, vállig érő frizura határozta meg. Többek között a gyönyörű Jackie Kennedy Onassis és a csodás Mary Tyler Moore is ilyen fazonnal hódított: a férfiak rajongtak érte, a nők pedig egytől egyig ilyenre vágytak. És bár a legtöbben azt hitték, hogy a sikkes vágásnak akkor végleg le is áldozott, nagyon úgy tűnik, hogy ez nem így van.

Mary Tyler Moore és Jackie Kennedy
Mary Tyler Moore és Jackie Kennedy

Először a kifutókon jelent meg ismét a fazon egy kissé modernebb köntösben, az elmúlt hetekben, hónapokban pedig egyre több híresség és blogger pózolt hasonlóval. A frizura legfőbb jellemzője, hogy a hajat egyenesre, simára formázzák, a végét pedig erőteljesen és határozottan kifelé, felfelé szárítják. A legjobban vállig érő hajból mutat, és a sztárok lófarokkal vagy frufruval igyekeztek még különlegesebbé tenni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Így viseld a kifelé szárított frizurát

A legnagyobb előnye, hogy szupernőies, és mindenkinek bájos, mégis határozott külsőt kölcsönöz. Egyáltalán nem nehéz megvalósítani, csupán egy körkefére van hozzá szükség a szárításnál. Egyszerűen, bármiféle csat vagy hajgumi nélkül is remekül fest, de könnyen fel is dobhatod ezekkel. 

Reese Witherspoon is erre a fazonra szavazott, ám ő frufruját is hátrakötötte, hogy még szebben keretezze az arcát. 

Jennifer Lopez és fodrásza szintén egy félcopffal tették még dögösebbé és modernebbé a fazont. Az énekesnő frizuráját rengetegen dicsérték a fotó alatt. 

De tépett hajból is szuperül fest, főleg akkor, ha feldobod egy hangsúlyosabb csattal. Akár egy elegánsabb eseményre is megállja a helyét ez a frizura.

A '60-as éveket idéző, modern köntösbe bújtatott frizurákért rengetegen rajonganak, amit nem is csodálunk.

A fazon könnyen elkészíthető, nem igényel túl sok időt, mégis csinos, elegáns és nőies. Akár egy elegánsabb eseményre, akár egy randevúra tökéletes választás, de a hétköznapokban is jól megállja a helyét. És bár a legtöbben long bobbal valósítják meg, hosszabb hajból is nagyon jól mutat.

Ezek az év legdivatosabb hajszínei

Tavaly a természetes festések hódítottak, óriási kedvenc volt például a sötétebb mézszőke, ami azonban idén a toplista alsóbb részeire kerül. Most újra a hidegebb szőke árnyalatok kerülnek előtérbe, illetve a természetesek közül is inkább a világosabbak. A barnák terén a fényes, különböző melegebb árnyalatokkal feldobott hajak a legdivatosabbak: hódít a karamell, az eszpresszó és a vöröses csillogás. De akkor is találsz majd csodás ötleteket, ha sötét tincsekre vágysz. Mutatjuk az év legdivatosabb hajszíneit.

Borítókép: Getty Images Hungary, Instagram.

Ezt is szeretjük