Kétszeres hajtömeg

Profi hajszárítási trükkök fodrászoktól

Ha szeretnéd dúsabbnak mutatni a hajad, ne a hajbevarráson gondolkodj, hanem használj profi trükköket!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbb nő nem annyi hajjal rendelkezik, mint amennyivel szeretne. Bár már elérhetőek a különböző hajpótló technikák, ezeket nem ajánljuk, mert a hajbevarrás és -ragasztás bizony a fejbőrt és a hajhagymákat sem kíméli.

Ha szeretnéd, hogy a hajad dúsnak tűnjön, akkor használd a fodrászok legjobb fogásait. Nem kell hozzá profi hajszárító és különleges finishtermékek sem.

Így lesz dúsabb!

Ha félhosszú vagy hosszú a hajad, akkor először a fejtetőn szárítsd meg! Hajtsd előre a fejedet úgy, hogy a hajad az arcodba hulljon, majd hátulról előre, a haj növésirányával ellentétesen fésüld át. Ha már félszáraz, csak akkor emeld vissza a fejed, és alakítsd ki a frizurát.

A rövid hajat szárítsd formára, végül a fejtől ellentétes irányban főnözd és szálirány ellenében keféld. Mindkét módszernek az az előnye, hogy a haj, főleg hátul, több tartást kap, és kíméli a mindig jobban igénybe vett fedő hajréteget.

Fontos, hogy a hajszárítót mindig úgy tartsd, hogy a levegő a fejtetőtől a haj végéhez áramoljon. Így sima marad a pikkelyréteg, és csillogóvá válik a haj. Kemény szálú hajkefével a sima hajtőnek is tartást adhatsz, úgy, hogy a hajkefére tekert hajon átfújod a levegőt.

Hajkefe trükkök

A hajkefével való hajszárítás ideális a rövid és a közepesen hosszú, a sima és az enyhén hullámos hajnak. Dússá, rugalmassá és dinamikussá válik tőle a haj. A hajkefe csak erős szálú, félkör vagy henger alakú lehet. Kis átmérőjű, henger alakú vagy elektromos hajkefével a rövid és félhosszú hajba szép loknik száríthatók. A hosszú hajhoz ez semmiképp sem elég. Ha mégis megpróbálod, csalódni fogsz, mert a loknik elkészítése sokáig tart, és rugalmasságukat is hamar elveszítik.

  • Hajkefével csak félszáraz hajon kezdd a fixálást! Csuromvizes hajjal lehetetlen próbálkozás lesz.
  • Főnözésnél a hajszárítót ne vidd túl közel a fejhez, körülbelül 20 centiméternyi távolság legyen a kifúvónyílás és a hajszálak között. Minél kisebb ez a távolság, annál inkább túlhevül a normál hajszárító. Szenzortechnikás készülékkel ez természetesen nem fordulhat elő.
  • Először az alsó részeket szárítsd, a többit felül csipeszeld össze - így megakadályozhatod, hogy a nedves tincsek bevizezzék a már beszárított fürtöket.
  • Minden tincset egyenként, a tövétől kezdve száríts meg, úgy, hogy a haj növésirányával szemben óvatosan húzd át rajta a hajkefét. Addig ismételd ezt a műveletet, míg a fürtök meg nem száradnak.
  • A vékony, hengeres hajkefére tekert tincsek beszárításával bármilyen tartású hajat többé-kevésbé loknissá tehetsz. A nagyobb átmérőjű hajkefe a hajvégeket ívesebbé, a hajtövet tartásosabbá teszi.
Milyen a jó hajszárító?
Egy jó hajszárító beszerzésénél több mindenre oda kell figyelned. Fontos szempont, hogy kényelmes legyen a fogása, és a kapcsolói könnyen elérhetőek legyenek, de elhanyagolhatatlan kritérium még a súlya, illetve az, hogy mennyire halk. Mielőtt megvennéd a terméket, gondold végig, mire akarod használni. Ha hosszú hajat kell majd szárítanod vele, akkor érdemes egy nagyobb teljesítményű példányt beszerezned, hiszen így jelentősen lerövidítheted a szárításra szánt időt. Ha rövidebb hajad van, akkor elég lesz egy kisebb teljesítményű is. Ha nem csupán egyszerű szárításra, hanem észbontó frizurák elkészítésére is használnád, akkor célszerű egy könnyen kezelhető, hiperkönnyű hajszárítót venned, hogy a hajszobrászkodás közben ne szakadjon le a kezed, és ne is tekeredj bele a gép zsinórjába.

Használd az ujjaidat!

A rövid haj tartást kap, és dússá tehető, ha félszárazon a hajtövet átitatod fixálóval. A széttárt ujjaiddal túrj a hajba úgy, hogy a fixálót a haj végéig egyenletesen oszd el, majd szárítsd meg a hajat. Hogy a rövid hajnak tartása legyen, a tincseket a hajtőre merőlegesen emeld fel, és a kezeddel egyenesen tartva szárítsd meg. A gyűrött loknik gyorsan készen vannak, és nagyon szexisek. Először egy kis fixálóhabbal kend be a nedves hajat, majd marokkal lazán nyomd össze a tincseket, és a kezeddel tartva szárítsd meg a hajadat.

Cikkünk Eric Bolz Egyéni Frizura című könyve segítségével készült, mely a Hajja&Fiai Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük