5 most divatos frizura, ami kétszeresére növeli a hajtömegedet
A vékony szálú hajszerkezeten nem változtathatsz, ám egy megfelelő frizurával elérheted a dús hatást!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha vékony szálú hajjal áldott meg a sors, bizonyára sokat vesződsz azzal, hogy valamelyest formába rázd a fejedre lapuló tincseket, melyek néha a legelszántabb trükkök bevetése után is olyan látványt nyújtanak, mintha egész este sapkában aludtál volna.

Ebben az esetben a legígéretesebb dúsító hajbalzsamok, habok és lakkok is csupán ideig-óráig orvosolják a problémádat, ugyanis megingathatatlanul tartós végeredményt csak akkor garantálhatnának, ha egy búra segítségével óvnád meg a hajkoronád az időjárás furfangos hatásaitól.

Ám mégsem muszáj ritkásnak és erőtlennek tűnő, öntörvényű frizurával élned, mert egy megfelelően rétegelt hajfazonnal, sőt, még a színek játékával és a különféle beszárítási fortélyokkal is sokat tehetsz annak érdekében, hogy az esetlen szálakból duplájára növelt hajtömeget nyerhess. Nézd meg, milyen frizurák képesek erre!

Szélfútta, borzos hatás, akár rövid hajból is

Ennek a frizurának fontos alapja a rétegelt hajvágás, ami nem összekeverendő a lépcsőzetes fazonnal, ugyanis itt az a cél, hogy a különböző hosszúságú tincsek egymásba mosódjanak, és egy rugalmasan könnyed, mégis tömör hajszerkezet hatását keltsék. Rövid, illetve félhosszú haj esetén a kissé tépett, féloldalt elválasztott bubifrizurával turbózhatod fel a hajtömegedet, hosszú loboncnál pedig a természetes hatású, egyenetlen vágás a megoldás.

Az oldalra fésült, laza frufru azonban mindegyiknél elengedhetetlen. Szárításkor csupán az a dolgod, hogy életre keltsd a rétegeket: körkefével ki- és bekunkorodó tincseket alakíthatsz ki, de tárcsás hajszárítóval is lágy hullámokat borzolhatsz a hajadba, illetve nagy csavarókat is bevethetsz, különösen az alsó tincsek esetében, melyek felnyomják a felső rétegeket, és tartást adnak nekik. Aztán az egész művet összekócolhatod úgy, hogy az ujjaidra minimális waxot teszel, és lazán áttúrod velük a frizurádat.

Drámai loknik és diszkódívás oroszlánsörény

Legjobban a hullámok bevetésével dúsíthatod a hajad, melynek többféle variációját is kipróbálhatod, akár fülcimpáig érő fazonból is. A réteges hajvágás itt is segíthet, mert már eleve ad egy biztos tartást a hajkoronádnak. Ám a tömör, frufrus fazon ugyanúgy dúsabbá teszi a látványt, különösen, ha körkefével kicsit befelé szárítod, és csak az alsó tincseket sütöd be hullámosra.

Ha csavarókkal dolgozol, a merev, kontúros hullámokat hajszárítóval oszlasd szét picit, majd az ujjaiddal rendezd el, hogy lágyan omoljanak egymásba. A drámai hullámok eléréséhez csak a hajtöveknél alkalmazz tupírozást, a végeknek hagyd meg a rugalmas esését.

Félhosszú bubifrizurádat elegánssá és dússá varázsolhatod, ha nagyobb csavarókat használsz, majd a loknikat hátrafelé kezded el tupírozni, kisimítva az első tincseket az arcodból. Az egészet át is fésülheted, majd rétegenként, a hajtöveknél rögzítsd hajlakkal.

Lépcsőzetes, hosszú frizuránál a végeket körkefével befelé száríthatod, laza hullámokat képezve, melyek így megnövelik az alsó rétegek térfogatát. A diszkódívás oroszlánsörényhez kisebb, spirál alakú hajcsavarókat, illetve kreppelő sütővasat is használhatsz. Ha a csavarók mellett döntesz, amikor kibontod a tincseket, hajolj le, és alulról fújd át picit hajszárítóval, majd ugyanilyen testhelyzetben kezdd el felfelé tupírozni őket.

Egyenes, sima haj, mégis dús hatású

Amennyiben nem szeretnél kócos vagy loknis frizurát, még fontosabbá válik, hogy milyen fazont választasz, ugyanis csak a hajvágásra hagyatkozhatsz a dúsítás terén. Rövid és fülcimpáig érő haj esetén a hátul fokozatosan rétegelt, elöl hosszabb, oldalra fésült bobfrizura ideális, mely a főnöző szárítási technikával tömör formát nyerhet, és az alányírt rétegeknek köszönhetően tartósan megmarad a dús hatás.

Hosszú hajnál a tömör, befelé szárított frufru, illetve a lépcsőzetes tincsek kialakítása válhat a javadra. Az árnyalatokkal is játszhatsz, mert, ha reflexszíneket tetetsz a hajadba, úgy tűnhet, mintha több rétegből tevődne össze a szerkezete, ám a sötétebb, világosabb tincsek csak leheletnyi tónussal térjenek el az alapszíntől.

Retro bob fazon

A ’60-as, ’70-es évek nagy kedvence volt a befelé szárított végű, körfazonú vagy ovális alakú bobfrizura, melynek szerkezete egybeolvad a frufruval. Bár itt egységesen vágott hajvégekről van szó, körkefés főnözéssel kifejezetten dúsabbá varázsolja a vékony szálú tincseket. Ugyanezt a ’80-as évekre jellemző, tépetten nyírt bob variációival is elérheted, mely simára szárítva, de kócos hullámokkal is jól mutat.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük