Milyen színű ruhát viselsz szívesen? Tudat alatt ezt közvetíti rólad
A színekkel kommunikálni is lehet. Ha csábítani szeretnél, viselj rózsaszínt, ha üzleti ebédre mész, akkor szürkét vagy sötétkéket. Hogy miért?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A színekkel nap mint nap jeleket küldesz a külvilág felé, arról nem is beszélve, hogy a színek az egyéniség kifejezőeszközei is. Gondolj csak bele, milyen egyéniséget tükrözöl tetőtől talpig feketében.

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a fekete öltözet eltakarja fölös kilóinkat, de ez csak optikai csalódás.

A fekete slankít, de...

Ugyan a tükörben kedvezőbb képet látsz magadról, de a hangulatnak egyáltalán nem tesz jót ez a sötét szín. Érzelmi világunkat számtalan dolog befolyásolja, és ehhez az öltözék is hozzájárul.

Vannak helyek és helyzetek, amikor kifejezetten csinos egy fekete koktélruha vagy egy fekete kosztüm, de a mindennapok nem ebbe a kategóriába tartoznak. Ha egy kicsit több felesleg van rajtad, mint amennyit szeretnél, ne gondold, hogy megold mindent egy fekete nadrág. Ideig-óráig talán igen, de idővel észreveszed, hogy kedved is egyre sötétebb, és önbizalmad is csorbul.

Legyél bátor, próbálj színesben járni, és színesebb lesz a világ! Összeírtunk néhány színt és jelentésüket, hogy könnyebb legyen a választás!

A négy alap

Fekete: hivatalos, komor, zárkózott. Udvariasan távolságtartásra ösztönöz, mivel zárkózottságot sugall.
Fehér: ártatlanság, tisztaság, frissesség, semlegesség. Fehérben tisztaságot és ártatlanságot fejezhetsz ki. A fehéret jól kombinálhatod ruhatárad sötétebb színű darabjaival, ami nemcsak elegáns viselet, de kellően komoly és tekintélyemelő is.
Piros: az élet szimbóluma, önbizalom, dinamika, erő, energia, szenvedély, erotika, intenzitás, kezdeményezés, vitalitás. A piros energiát kölcsönöz viselőjének, és a másik nem figyelemfelkeltésének hatékony eszköze. A piros a fehérrel együtt az öröm színe.
Szürke: semlegesség, hűvös. Jó kiegészítő szín, szinte minden más színhez, kivéve a barnát. Továbbra is nagyon divatos.

Kékek

Kék: nyugalom, stabilitás, békesség, harmónia, bölcsesség, bizalom, higgadtság, védelem, hűség. A kék szín viselete bizalmat és tekintélyt ébreszt a szemlélőben. Elegáns ruhákhoz illik.
Világoskék: nyugalom, hűvösség, tisztaság, puhaság, megértés. A türkiz árnyalat vidámabb, élénkebb.
Sötétkék: méltóság, hitelesség, erő, tekintély, megbízható, konzervatív, csöndes, nyugodt. Kissé szigorú, üzleti ebédhez tökéletes.
Kékeszöld: kellemes, megnyerő, különleges. Az élénkebb árnyalatait részesítsd előnyben, különben nagyon unalmas.

Zöldek

Zöld: kiegyensúlyozottság, termékenység, stabilitás, siker, nagylelkűség; kockázatkerülés, makacsság. A zöld ruhák viselése nyugtatólag hat kimerült vagy stressztől gyötört viselőjükre. Sötét árnyalatait használhatod az üzleti életben.
Olajzöld: a béke hagyományos színe, rejtőzködés, kaland. Túl komolynak is tűnhetsz benne, ha nem ellensúlyozod mondjuk egy kis naranccsal.
Citruszöld: frissesség, elevenség. Élénkítő hatása van. Sötét hajszínhez áll igazán jól.
Sárga: jókedv, tettrekészség, optimizmus, boldogság, fiatalság. Nagyon feltűnő szín. Nyugodtan viselheted világos bőrhöz is. Feldobja a szürke reggeleket.

Egyebek

Barna: stabilitás, megbízhatóság, kényelem, kitartás, egyszerűség, barátság. Vigyázz, hogy ne tűnj unalmasnak benne.
Bordó: életerő, elegancia, kifinomult, értékes, vezető szerep, érettség. Idősebb hölgyeknek áll jól igazán.
Terrakotta: természetes, melegség, stabilitás. Halvány bőrhöz nem ajánlott, de a déli temperamentumhoz jól passzol.
Narancs: életvidámság, lendület, egyensúly, melegség, nagylelkűség. Vibráló szín, ami jókedvre deríthet.
Bézs: természetes, lágy, szelíd. Bár mindenkinek jól áll, csak keveset viselj belőle, különben túl halvány lesz az összhatás.
Halvány rózsaszín: szerelem, romantika, gyöngédség, puhaság, kedvesség, barátság, hűség, együttérzés. Nőies, illetve kislányos szín, ártatlanságot sugall.
Pink, fukszia: nőiesség, érzékiség, izgalom, élénkség, életvidámság, lendület. Csábító lehetsz rózsaszínben.
Lila: bölcsesség, átalakulás, függetlenség, tisztelet. Óvatosan bánj vele, bár a szezon trendszíne, túlzottan sötétté teheti a megjelenést.

Ha szeretnél további cikkeket olvasni a divatról, egészséges életmódról, szépségápolásról, akkor kattints a Fittélet honlapjára!
Ezt is szeretjük