5 egyszerű alapdarab, 5 sikkes öltözék

Ha nem tudod, mit kezdj a semleges ruhadarabokkal, nézd meg ötleteinket, hogyan teheted őket egyedien stílusossá.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az alapdarabok általában egyszínűek, letisztult szabásvonalakkal rendelkeznek, és semmilyen stílusjegyet nem hordoznak magukon, vagyis tökéletesen alakíthatóak, más-más kiegészítőkkel és ruhákkal kombinálva.

Sok nő szeme átsiklik felettük az üzletekben, hiszen olykor észrevétlenül bújnak meg a szupertrendi cuccok között, és az igazat megvallva, elég snassz látványt nyújtanak a vállfákon lógva.

Mégis megéri vadásznod rájuk, hiszen a praktikusságukat és a kihasználhatóságukat tekintve sokkal több van bennük, mint feltűnőbb társaikban. Azok a ruhák, melyek készen viselik az épp aktuális divat stíluselemeit, jobbára csak szezonális darabok, vagyis addig közkedveltek, amíg le nem söpri őket a színről egy újabb divathullám.

Az alapruhatáradat azonban érdemes olyan egyszerű modellekből összeállítanod, melyeknek önmagukban nincs semmilyen jellegük. Ha ezekre építkezel, sokkal könnyebben és pénztárcakímélőbb módon váltogathatod a stílusodat, hiszen mindig csak egy-két újdonságot kell beszerezned, mellyel variálni tudod a már meglévő, semleges holmikat.

Pólóruha - varázsolj belőle rockos partiszerelést!

Úgy érzed, nincs egy göncöd, amit elsüthetnél az esti buliban? Nézz szét jobban a szekrényedben!

Bizonyára nálad is akad egy-két pólóruha, akár szűk, akár bő szabású. Ha mégsem, akkor ideje beszerezned párat, hiszen sokféle stílussal képesek összebarátkozni, valamint, télen és tavasszal tunikaként is viselheted őket.

Minél több kiegészítővel és ruhadarabbal szeretnéd kombinálni a pólóruhát, annál fontosabb, hogy semleges, visszafogott színe legyen. A szürke ideális választás lehet, mert nem annyira komor, mint a fekete, de hozzá hasonlóan rengeteg színárnyalattal párosítható.Egy letisztult, modern, rockos megjelenés kialakításához egy széles, szegecses deréköv és egy láncos vagy szegecses válltáska is elegendő. Ezt az alapszerelést még megbolondíthatod egy fekete blézerrel: ha szűk a ruhád, akkor feltűrt ujjú, bő szabású, fiús jellegű zakóval mutat majd jól, a lezserebb pólóruhát pedig rövid fazonú blézerekkel dobhatod fel.

Amíg tartanak a mínuszok, érdemes vastag harisnyával vagy leggings-szel viselned, illetve rákaphatsz egy fekete, egyenes vonalú szövetkabátot. A hosszú szárú és a bokacsizma is kiválóan passzol ehhez a stílushoz, melyek követhetik a ruhád színét is, vagy a kiegészítők alapszínével egyezzenek meg. Tavasszal már derékig érő, vagány bőrdzsekivel is felveheted a pólóruhát, esetleg egy rockos, szegecses balerinacipővel.

Tunika - fűszerezd meg drámai eleganciával!

Most ezerféle tunika található a divat palettáján, de az a típus, amit kedvedre alakíthatsz más-más elképzelésekben, alapvetően egyszerű, majdhogynem unalmas fazon. Bár a T-vonalú felsők sem túl hivalkodóak, szabásuk miatt nem tartoznak ebbe a kategóriába, hiszen ebből adódóan karakteresek, és nehéz még egy réteget rájuk erőltetni.

Világos, vajszínű vagy pasztelles árnyalatú tunikádból gyorsan és bonyodalmak nélkül kihozhatod a régi, fekete-fehér filmkorszak díváinak elegáns küllemét. Szükséged lesz hozzá egy rövid fazonú blézerre, valamint egy korhű, drámai kalapra. Mindezt hétköznapivá is teheted, ha a blézered nem finom szövet, hanem vastag pamut anyagú, illetve a fejfedőd nem keménykalap, hanem filcből készült. Ha a kalapod és a blézered letisztult vonalat követ, a magas sarkú csizmád és a táskád lehet feltűnőbb.

Póló - színezd ki a ’80-as évek stílusában!

Önmagában az élénk árnyalatú póló sem túl izgalmas, hiába szép a színe. A farmeros kombinációba is vihetsz egy kis játékosságot, vagányságot és vibráló életet. Ha szereted a lezser, bohém stílusokat, és a színek tobzódásától sem riadsz vissza, tuningold fel szimpla alapdarabodat a ’80-as évek divatelemeivel!

A farmerod lehet fiús fazonú, kicsit bővebb szárú, egyenes vonalú, ha azonban szexisebbre szeretnéd venni a figurát, a testhezálló csőnadrág mellett is dönthetsz. Felejtsd el a szabályokat és a szende jókislány szerepét, mert most kedvedre kitombolhatod magad, ami a színeket és a hanyag megjelenést illeti.

Hosszított fazonú pólódra bátran rávehetsz egy bő szabású, válltöméses blézert, a nadrágod pedig lehet szakadt, topis vagy márványosra koptatott. Ha a felsőd hossza megengedi, akár leggings-szel is megvalósíthatod ezt a koncepciót. A táskád legyen uralkodó, harsány, ami vonzza a figyelmet, sőt, az sem baj, ha nem egyezik a színe a cipődével, elég, ha kiragadsz belőle egy-egy árnyalatot, és ahhoz igazítod a kiegészítőket. Télen lapos talpú bokacsizmával, tavasszal vászoncipővel variálhatod. Egy aranyos kötött sapkával még teljesebbé teheted vidám szettedet.

Ingruha - turbózd fel modern romantikával!

Az ingruhák között is megtalálod az egészen egyszerű fazonokat, melyek első ránézésre talán nem fedik fel rögtön a bennük rejlő lehetőségeket, ha azonban jobban szemügyre veszed őket, kibontakozhat előtted egy egészen fantasztikus látomás.

A modern lelkében is ott sunnyog még a romantika, de már cseppet sem a cukormázas, masnis-fodros változatban, hanem sokkal letisztultabb formában.

Éppen ezért a kötött holmikat felmagasztaló vidéki stílus a mesekönyvek helyett inkább a természet lágy öléből merített ihletet.
Nincs más dolgod, mint játszani a natúr árnyalatokkal és a földszínek meleg tónusaival. A vastag, kötött kardigán pedig izgalmas kontrasztot teremthet a selymesebb, lengébb ingruhával. Kötött manósapkával és terepszínű táskával pimasz vagányságot vihetsz a természet romantikájába, amit magas sarkú bokacsizmával tehetsz nőiesebbé.

Egy kis fekete ruha - elegánsból hétköznapi

A legtöbb szekrényében ott lapul egy életmentő kis fekete ruha, amit bármikor előrángathat, ha nagy hirtelenjében partiképes szerelésbe kell vágnia magát.

Aki előrelátó, bizonyára egy nem gyűrődő, díszítőelemektől mentes, egyszerű, de csinos szabásvonalú ruhácskát választott erre a célra, amit utazáskor is bármikor fel lehet kapni a bőröndből.

Sokan már kellő magabiztossággal és rutinos gyorsasággal képesek extra elegánssá varázsolni a kis feketéjüket, de azt már csak kevesen tudják, hogyan lehet általuk egy egészen hétköznapi, nőies stílust megvalósítani.
Egy jó tipp, ha a feketét világosbarna kiegészítőkkel kombinálod, melyek elvesznek fennköltségéből, és nemesen egyszerű eleganciává fordítják át. A nagy táska és a kötött kardigán szintén segítségedre lehetnek, ha a mindennapokba is be szeretnéd iktatni kedvenc fekete ruhádat.

Ezt is szeretjük