Azt hiszed, hogy egészséges, pedig tönkreteszi a bőrt: 3 összetevő, amit keress a címkéken

Minek ne dőlj be krémvásárláskor?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbb embert befolyásolják a reklámok, még akkor is, ha ezt nem szeretné magáról elhinni. Igen kevesen vásárolnak tudatosan, illetve olvassák el az összetevőlistát, legyen szó egy elvileg egészséges joghurtról vagy mondjuk arckrémről.

De az is előfordul, hogy tudatosan választ az ember olyasmit, ami nem tesz jót a bőrének, mert éppen az ellenkezőjét gondolja az adott összetevőről.

Olyanokat válogattunk össze, amik a köztudatban a hatékonysággal vagy az egészséggel kapcsolódtak össze, érdemtelenül.

Alkohol

Ha valakinek zsíros a bőre, akkor mindent elkövet azért, hogy tisztítsa és szárítsa. A pattanások elleni szerek INCI-listáján mindig előkelő helyen szerepel a denaturált szesz, és tényleg azt gondolhatnánk, hogy jót tesz, hiszen semlegesíti a zsírt.

Nos, ez sajnos nem így van, mert nem csökken tőle a faggyútermelés, csak vízhiány lép fel, sőt, az agresszív alkoholnak köszönhetően még több zsír termelődik a bőrben, éppen ezért csak ront a helyzeten.

Zsíros bőrnél különösen fontosak a kíméletes kozmetikumok, de a hámlasztás lehet az igazi megoldás.

Finom illatok

Az illat nagyban meghatározza a döntést a vásárláskor, sok kozmetikum értékelésénél ezt külön ki szokták emelni, sőt, van, aki odáig megy, hogy hatékonyabbnak tart egy jó illatú krémet egy kevésbé finomnál. Pedig az illatanyagok, legyenek azok mesterségesek vagy természetesek, allergének. Az érzékeny bőr rendkívül rosszul reagál rájuk, de ha túl sokszor fürdik parfümben, akkor még az ellenállóbb típusoknál is kialakulhat váratlan reakció, ami bizony hosszú távon is megmaradhat. Ez igaz a szintetikus anyagokra és az illóolajokra is, melyeket előszeretettel használnak a natúr és biokozmetikumokban.

A szappant sokan csodának tartják, és minden bőrhiba elmulasztójának, de ez nagyon nincs így. Olvasd el, miért.

Dörzsölő anyagok

Egy szépen csomagolt test- vagy arcradírról mindenkinek a luxus, a relaxálás és a szépség jut eszébe. Mi is írtunk már többféle testradírról, azonban sok kozmetikus szerint a dörzsölés túlságosan is igénybe veszi a bőrt, mikrosérüléseket eredményez, melyeken könnyen bejutnak a kórokozók, ezért nem javasolják a használatukat, különösen az arcon nem. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, de nem árt ismerni ezt a véleményt sem.

Ezt is szeretjük