Így tüntesd el sminkkel a karikás, puffadt szemeket

Ha nem aludtál eleget, vagy krónikusan karikás a szemed, akkor kövesd sminktippjeinket, és lehelj életet tekintetedbe.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A fakó arcbőrön, mely ősszel sokunk sajátja, bizony jobban kitűnnek a karikák, és a fáradtság is nehezebben palástolható. Ha te is gyakran szembesülsz táskákkal és sötét karikákkal a szemed alatt, és nemcsak akkor, amikor keveset aludtál, ideje tenned valamit.

Az állandósult problémára is akad megoldás, de a leggyorsabb, ha egy kis sminkkel elfeded a csúf valóságot.

Karikamentesen

Ha a szemkörnyékeddel van problémád, akkor azt kell először eldöntened, hogy karikák vagy táskák vannak-e alatta. Az előbbit könnyebb eltüntetni, de az utóbbit sem lehetetlen.

A szem alatti sötét árnyékok eltüntetéséhez egy jó korrektorra és egy fehér szemceruzára van elsősorban szükséged. Első lépésként, ha már hidratáltad a bőrt, húzd ki a fehér ceruzával az alsó pillasor belső oldalát. Ezzel a trükkel megszabadulhatsz a fáradt tekintettől - a fehér optikailag csökkenti a szem pirosságát, és kinyitja a tekintetet.

Ezután jöhet a korrektor. Ebből inkább kevesebbet tegyél, mint többet, mert a vastag festékréteg, ha a karikákat el is tünteti, kiemeli a szarkalábakat, és ettől öregebbnek tűnsz majd. Ha nem olyan vészes a helyzet, akkor a korrektort össze is keverheted egy kis hidratálókrémmel. Nagyon fontos, hogy a bőr ne legyen száraz, mert akkor nem tudod jól eldolgozni a festéket.

Tégy pár pöttyöt a szemzugodból kifelé haladva, majd az ujjbegyeddel dolgozd el. Figyelj arra, hogy csak a sötét részt takard el. A legjobb, ha a középső ujjadat használod, ezzel ugyanis kevésbé húzod majd a bőrt. Használhatsz speciális ecsetet is, mellyel szépen el lehet dolgozni a korrektort, de lehet, hogy pici gyakorlás szükséges a használatához.

A gyönyörű, ráncmentes szemek titka

Nézegess képeket!

Elolvasom

Figyelj arra, hogy a festék ne legyen túl világos. Bár elterjedt, hogy az alapozónál világosabbnak kell lennie, elég, ha csak egy fél árnyalatnyival. Ha ugyanis túlságosan elüt a bőröd színétől, akkor nemhogy nem kendőzi el a karikákat, hanem kiemeli a szem körüli részt, ráadásul természetellenesen.

Ha felvitted a korrektort, akkor várj pár percet, majd ellenőrizd, hogy nem gyűlt-e meg a ráncokban. Ezután jöhet a spirál, ha pedig szükséges, az arc többi része.

Friss arc

A karikás szemekkel általában általános fáradt kinézet is párosul, éppen ezért ne csak a szemedre fókuszálj. Ha fakó az arcod, akkor a legjobb barátod egy jó, rózsaszínes alapozó - semmiképpen ne legyen szürkés árnyalatú -, valamint egy frissítő árnyalatú arcpirosító, ami lehet krémes is. A csillogó, nem matt felület ugyanis még frissebbé teszi az arcot. Kerüld a tompa színeket, bátran válassz a legvadabbak közül, az élénk árnyalatok életre keltik az egész arcodat.
 

A szem alsó részére felvitt sötét szemfesték, legyen akármilyen vékony vonal, fáradtabbá teszi a tekintetet. Kerüld hát az alsó szemkontúrt, ha nem aludtál eleget.

Duzzadt, táskás szemekre

A karikás szem és a táskák gyakran - legnagyobb sajnálatunkra - kéz a kézben járnak. De olyan is előfordul, hogy valakinek nem kell megküzdenie a sötét árkokkal, viszont bőröndökkel a szeme alatt ébred.
A duzzanatot okozhatja a rossz folyadékháztartás, a túlzott alkoholfogyasztás, de az is, ha rossz párnán alszol.

A táskákat úgy tudod eltüntetni, ha másra hívod fel a figyelmet. Nézd meg, hova vet árnyékot a megduzzadt rész, és azt világosítsd. Csak egy leheletnyi világos festéket vigyél fel erre a területre. Ehhez elengedhetetlen a tökéletes, szemből jövő világítás, rossz fürdőszobai lámpával ne kísérletezz.

Ha nemcsak a szemed alatt vannak táskák, de a felső szemhéj is megdagadt, akkor azt sminkeld sötétebb színnel. Ez lehet barna vagy zöld, a lényeg, hogy optikailag csökkentse a szemhéj duzzadtságát. Ilyen esetekben kerülendő a fényes, gyöngyházas színek használata.

Ezt is szeretjük