Az 5 legjobb karikaeltüntető korrektor
Szerintünk
Fáradt tekintettel nézel a világba, és mindenki azt kérdezi, hogy aludtál-e? Küzdd le a karikákat!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karikás szemek ősszel sokkal látványosabbak, és az előéletük sem olyan szórakoztató. Míg a jó időben talán egy jól sikerült buli rajzolt fekete árkokat a szemed alá, most a napfény hiánya és a rengeteg munka.

A legjobb ellenszer természetesen az alvás, de sajnos keveseknek adatott meg, hogy mindennap ugyanakkor lőjék fel a pizsamát. Így hát nem marad más, mint különböző karikaeltüntető praktikák bevetése.

Könnyű tippek a friss szemekért

Ha te is úgy érzed, hogy reggel nem az a friss rózsaszál néz vissza a tükörből, akit szeretnél, akkor szerezz be egy jó korrektort, és alkalmazd az alábbiakat.

  • Jó, ha lapul két kiskanál a mélyhűtőben. Ha a hideg fémet a szemed alá teszed, az összehúzza az apró ereket, serkenti a vérkeringést, így felfrissül a szemkörnyék, és csökken az esetleges duzzanat is.
  • A korrektort ütögető mozdulatokkal vidd fel, és figyelj arra, hogy ne gyűljön meg a ráncokban.
  • Az ideális szín egy árnyalattal világosabb a bőrödnél. Ha túlságosan elüt tőle, akkor nemhogy nem kendőzöl, de kiemeled a területet.
  • A korrektor remek kiegészítője a pirosító és a fehér szemceruza, melyek a karikákat ugyan nem tüntetik el, de frissé teszik az arcot, és csökkentik a fáradtság jeleit.

Karikamentesítő korrektorok

Noémi

Nincs külön korrektorom, az alapozóm tökéletesen megfelel a célnak. Évek óta az Avon Calming Effects Illuminating Foundation alapozóját használom. Karikáim eltüntetésére is ezt alkalmazom, sikerrel, mert így biztosan egyenletes árnyalatú marad az arcszínem, még akkor is, ha csak a szemem alá teszek egy picit. Azért tartok ki ennél a terméknél, mert nem irritálja a bőröm, sőt, bőrnyugtató hatással bír, és szépen, egyenletesen lehet eloszlatni, ami nem minden alapozóról mondható el sajnos. Mindennapos használat mellett is legalább egy évig kitart.

Melinda

Bár nem vagyok az erős sminkelés híve, a szemem alatti karikákat kénytelen vagyok kezelésbe venni reggelente, ha nem szeretnék egész nap nyúzottnak tűnni. Korrektor helyett azonban egy csepp alapozót szoktam a szemeim alá kenni, ugyanis az eddig próbált termékek nálam nem teljesítettek megfelelően. A La Roche Posay Toleriane Teint alapozójában találtam rá arra a fedősminkre, mely vékony rétegben is elegendő. Ráadásul a La Roche alapozójának 11-es árnyalata pont illeszkedik a bőrömhöz, ami elég világos.

Pálma

Jobban kedvelem a természetes megoldásokat, és ez a sminkre is vonatkozik. Általában csak alapozót, szempillaspirált és egy kevés pirosítót használok, de év vége felé, amikor egyre nehezebben kelek ki az ágyból reggelente, a korrektor is előkerül. Régóta hű vagyok a dm saját márkájának, a S-he termékcsaládnak a korrektorához, mert szinte teljesen elfedi a sötétebb karikákat, mégsem kelt mű hatást, és az apró ráncokban sem gyűlik össze. Kissé zsírosabb korrektor, ezért elsősorban azoknak ajánlom, akiknek normál vagy kissé száraz a bőrük. Az aprócska henger sokáig elég, ráadásul csak néhány száz forintba kerül.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Lilla

Bár igyekszem elég folyadékot fogyasztani és egészségesen táplálkozni, sajnos nem mindig alszom eleget, ami sötét karikák formájában gyakran nyomot hagy a szemem alatt. Ráadásul igen fehér a bőröm, így mindez még feltűnőbb. Hogy eltüntessem a karikákat, elsőként egy hűsítő, zselés szemmaszkot alkalmazok, majd a Manhattan Wake Up Concealer fáradt szemkörnyékre és bőrhibákra kifejlesztett korrektorából teszek fel egy kisebb mennyiséget. Utóbbi nagyon lágy és finom állagú, könnyen és egyenletesen fel lehet vinni a bőrre. Mindemellett apró fénypigmenteket tartalmaz, melyeknek köszönhetően üde hatást biztosít, és összetevői sem irritálják az érzékeny szemkörnyéket.

Ági

Sajnos nem alszom eleget, így a reggeli készülődés kimaradhatatlan része, hogy formába hozzam a szemkörnyékemet. Ebben kitűnő segítőtárs az Astor Anti-Stress&Lift korrektora. Könnyű felvinni, és kényelmes viselet, ugyanakkor jó fedőhatású. Szeretem benne, hogy nem szárítja a bőrömet, és kissé zsíros állagának köszönhetően nem húzza a felvitelnél sem. Meglepően kevés kell belőle, így a pici tubus sokáig kitart. A legvilágosabb 001-es árnyalatot használom, ami tökéletesen illik a bőrömhöz.

Ezt is szeretjük