Bajuszáról és pattanásairól is posztol a fiatal nő az Instán - Elege lett a filterekből és a retusból
Joanna Kenny kendőzetlenül mutatja meg testének és arcának legapróbb, tökéletlennek vélt részleteit.

joanna kenny cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Joanna Kenny Instagram-profilja nagyon eltér a legtöbb nőétől. A bloggernek ugyanis elege lett abból, hogy mindenki retusálja, és filterekkel szépíti meg képeit, ezzel eltorzítva a valóságot, ezért úgy döntött, ő megmutatja a kendőzetlen igazságot. 

Elárulta, egyre népszerűbb lett az, hogy az emberek hibátlannak, tökéletesnek tűnő bőrt varázsolnak maguknak, sokszor még a pórusaikat is eltüntetik a fotókon. Ez pedig teljesen irreális elvárásokat kelt a nőkben, és egy olyan bőrkép vágyát ébreszti bennük, ami igazából elérhetetlen. Ezért is érezte feladatának, hogy eloszlassa ezeket, és megmutassa, milyen is egy hús-vér nő teste, arca és bőre. 

Retusálatlan képeket posztol a fiatal nő

Instagramja telis-tele van olyan képekkel, amilyeneket másnak eszébe sem jutna megosztani. Olyan apró részletekre fókuszálnak a felvételek, amik teljesen természetesek, mégis sokan szégyellik, elrejtik őket. A legszokatlanabb, legmeglepőbb posztjai talán azok, amelyeken bajuszát mutatja meg, méghozzá néhányszor úgy is, hogy szempillaspirállal emeli ki a szőrszálakat. Hozzátette, nem arról van szó, hogy ezt mindenkinek vonzónak kellene találnia, hanem csak azt akarja üzenni a nőknek, hogy ha nem akarnak, nem kell szőrteleníteniük. 

A szálak teljesen természetesek, erősségük pedig a genetikától, a korábbi szőrtelenítéstől és különböző hormonális problémáktól is függhet, de bármi is álljon a háttérben, Joanna azt szeretné, ha senki sem szégyellné a bajuszát. Úgy érzi, szomorú, hogy 2021-ben a nők még mindig arra koncentrálnak, hogy a férfiak mennyire tartják őket vonzónak, és arra vágyik, hogy az emberek ne mások miatt hozzanak döntéseket a külsejüket illetően.

A cikk az ajánló után folytatódik

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Megmutatja, amit más nem

Joanna rendszeresen küzd pattanásokkal is, és bár mindent kipróbált, nem tudta eltüntetni őket. Ráadásul a szőrtelenítés csak még tovább ront aknéja helyzetén, ezért is döntött úgy, hogy lemond róla. Fotóin pöttyeit, bőrhibáit, tágabb pórusait is közelről megmutatja ugyanúgy, ahogy narancsbőrét, hurkáit vagy anyajegyeit is, hiszen ezek mind-mind természetesek. 

Elárulta, egyáltalán nem akar megfelelni senkinek, nem szeretne mások kedvében járni a megjelenésével, és az sem zavarja, ha kevésbé tetszik a férfiaknak. 

Azt üzeni a nőknek, hogy hagyjanak fel a filterek használatával, hiszen nincs szükség ezekre ahhoz, hogy gyönyörűek legyenek. Az embereknek szükségük van arra, hogy valódi képeket lássanak, és ne az agyonretusált fotókhoz hasonlítsák magukat, és ne érezzék úgy, hogy ilyen irreálisan hibátlan külsőt kell elérniük. 

Őszinte képeken mutatta meg festetlen arcát a lány

A 19 éves Abigail Collins tízéves kora óta küzd durva, cisztás aknéval, és bár rengeteg orvosnál járt már, és sok kezelést kipróbált, egyelőre sajnos senki és semmilyen gyógyszer nem tudta megoldani a problémáját. Sőt, öt évvel ezelőtt a tünetei súlyosbodtak, ő pedig emiatt komoly önértékelési gondokkal küzdött, és szinte teljesen elszállt az önbizalma. Nemrég azonban elege lett a hosszas sminkelésből és abból, hogy mindig takargatnia kell a külsejét: a neten mutatta meg, milyen is valójában a bőre, és azt is elárulta, miért döntött úgy, hogy nem fedi el többé a pattanásait. 

Ezt is szeretjük