Elege lett a fitneszoktatónak: szétretusálta a fotóit, hogy közelítsen a mai ideálhoz
A fiatal nő teljesen megváltoztatta arcát és testét, hogy megmutassa, mennyire irreális a mai szépségideál.

cassey ho cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cassey Ho régóta tevékenykedik fitneszoktatóként, és egy ideje már az influenszeri pályába is belekóstolt: Instagramját másfél millióan követik, és YouTube-csatornája is hatalmas népszerűségnek örvend.

Amellett, hogy edzési és étkezési tippeket ad az embereknek, saját testével kapcsolatos bizonytalanságait, nehézségeit is megosztja velük. Annak ellenére ugyanis, hogy bomba alakja van, bizony, ő sem elégedett teljes mértékben a külsejével, és úgy véli, ennek nagyrészt a közösségi oldalak az okai.

Ilyen az instagramos szépségideál

Cassey Ho figyelmét sem kerülték el a tökéletesre retusált fotók. Annyit látott belőlük az elmúlt időszakban, hogy elege lett, és elkészített néhány szokatlan képet, hogy felvegye a harcot az irreális elvárások ellen, illetve megmutassa, mennyire nem valódiak a netes fotók és az emberek szépségideálról való elképzelése.

cassey ho 3

Projektjéhez a száz legtöbbek által követett nő képeit vizsgálta, és ez alapján állapította meg azt a 22 külső jegyet, amelyek az „instagramos szépségideál” jellemzői. Ezután pedig fogta saját fotóit, és olyanra photoshopolta önmagát, hogy ezeknek megfeleljen, majd előtte-utána felvételeken mutatta meg az óriási különbséget.

A cikk az ajánló után folytatódik

Instagram és valóság: óriási az eltérés

Bőrét fényesebbre, szemeit nagyobbra, fejformáját szív alakúra, fenekét még kerekebbre, testét pedig erősen homokóra-formájúvá alakította, hogy úgy nézzen ki, mint a legnépszerűbb bloggerek, vloggerek és Insta-sztárok a neten. Célja az volt, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire irreális és valótlan a mai szépségideál, és hozzájáruljon ahhoz, hogy az emberek megszeressék, elfogadják saját testüket, arcukat olyannak, amilyen. Az edzéssel ugyanis formálhatják alakjukat, de mindenki más, így nem lehet az összes nőnek ugyanolyan a teste, és nem is csak egyes formák számítanak igazán gyönyörűnek.

cassey ho 2

- A hasonló videók és projektek azért fontosak, mert ráirányítják a figyelmet arra, hogy mi történik valójában, és ezáltal lehetőséget adnak az embereknek arra, hogy egy kicsit hátralépjenek, távolabbról szemléljék az egészet, és átgondolják, hogyan is hatnak rájuk a közösségi oldalak – mondta az Insider oldalának a fitneszoktató, akinek képeire rengeteg komment és lájk érkezett. Reméli, hogy fotóival valamennyire célt ér, és segít a nőknek az önelfogadásban, illetve abban, hogy képesek legyenek máshogy állni a szétretusált képekhez.

A testideál változása az évtizedek során

Cassey Hónak nem ez az első testpozitív projektje: nemrég úgy döntött, megmutatja, hogy nézne ki, ha bizonyos évtizedek, évszázadok ideális alakjával rendelkezne. Nagyon fontos dolgot üzent az embereknek.

Képek: Instagram.

Ezt is szeretjük