Így találhatod meg a tökéletes cicifixet

Az ideális melltartót nehéz megtalálni, de nem lehetetlen. Segítünk a választásban, hogy melleid a legjobbat kapják.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tökéletes melltartó megtalálása nem egyszerű feladat. Sok kritériumnak kell megfelelnie az ideális darabnak: legyen kényelmes, formálja a cicit, és persze az sem baj, ha szexis.

Jó azonban, ha figyelembe veszed a push-up hatás és a csábító csipkék mellett, hogy a melltartó fő feladata az, hogy a mellet a helyén és egyensúlyban tartsa mozgás közben.

A mozgás itt nem a tornát jelenti, hanem például az egyszerű sétát is, amikor a mellek mozognak. Ha semmi nem tartja a melledet, akkor az a mell szöveteinek kisebb szétválását eredményezheti, és emiatt a mell idő előtt megereszkedhet.

A jó melltartó

A legfontosabb szempont egy melltartó esetében a kényelem. A melltartópántoknak illeszkedniük kell tested körvonalához, ne legyenek se túl vékonyak, se túl feszesek, nehogy megsértsék a bőrödet, vagy nyomják vállad felső részét.
Az oldalaknak és a hátrésznek is elég szélesnek kell lenniük, hogy egyformán tartsanak mindenhol. Egy jó melltartónak szilárdan kell tartania a melledet, hogy megkönnyítse bőröd pihenését, és megakadályozza melled megereszkedését.

A jó melltartó kiemeli a melled, korrigálja hibáit anélkül, hogy ezt mások észrevennék. A jó melltartó nem eshet le, és nem távolíthatja vagy közelítheti egymáshoz a melleket.

Hogyan találd meg a jó méretet?

Az ideális melltartó megtalálásában segít, ha pontosan tisztában vagy a méreteiddel. Természetesen márkánként kicsit eltérőek lehetnek a kosárméretek, de mégiscsak irányadó.

Két méretet mérj le, hogy kiderüljön pontosan, milyen melltartóra van szükséged. Egy mérőszalaggal mérd le a melled alatti részt, illetve a mellbőségedet. Figyelj arra, hogy közben kihúzd magad, így lesz a legpontosabb. A táblázatból kiderül, hogy milyen méretre van szükséged.
 

Mell alatti
körméret (cm)
58-62 63-67 68-72 73-77 78-82 83-87 88-92 93-97
Mell-
bőség
A kosár   77-79 82-84 87-89 92-94 97-99    
B kosár 74-76 79-81 84-86 89-91 94-96 99-101 104-106 109-111
C kosár     86-88 91-93 96-98 101-103 104-108 111-113
D kosár     88-90 93-95 98-100 103-105 108-110 113115
Méretek 75 80 85 90 95 100 105 110

Ha megtaláltad a méreted, akkor már sokkal könnyebb lesz a választás.
Innentől csak azt kell eldöntened, hogy milyen stílusú melltartóra vágysz. Ha sporthoz keresed, akkor egy jó pamut sportmelltartóra van szükséged, ha viszont hálószobai hancúrhoz szeretnél egyet, akkor nem kell a kényelemre olyan nagy figyelmet fordítanod, hiszen úgyis hamar lekerül.

Milyen cicire milyen cicifix?

Az ideális cicifix nem csak méretben passzol a mellekre, hanem szabásában is. Nem ugyanaz való a kis mellekre, mint a nagyra. Tudd meg, a tiédre milyen fazon való.

Ha pici

A kis mellekre is kell melltartó, hiszen azok is zsírszövetből állnak, és, bár a súlyuk nem nagy, menstruációkor megnőhetnek, és a bőrnek sem tesz jót, ha nem segíti semmi a tartásban. Egy másik szempont az esztétika, illetve a nőiesség. Az apró ciciknek van leginkább szükségük arra, hogy kissé kipárnázzák őket.
Sportoláshoz elegendő egy erősebb gumirésszel ellátott sportmelltartó.
Ha formálni szeretnéd, akkor válassz push up melltartót. A legjobb, ha külön betétet is teszel a cicifixbe. Ha ugyanis a mell nem tölti ki a melltartó kosarát, akkor hiába nyomod össze, nem lesz nagyobb.

Ha közepes

A se túl nagy, se túl kicsi melleknek nincs szükségük méretkorrekcióra, de  formájuk és feszességük segíthet a választásban. Ha oldalirányba állnak, akkor a mellkas közepe felé tereli őket egy push up melltartó, ha kicsit megereszkedtek, akkor próbáld ki a felül egyenesen vágott, úgynevezett dekoltázsemelő melltartót.
Ha nincs szükséged emelésre, mert a melleid kellőképpen feszesek, akkor mindegy, hogy milyen melltartót viselsz. Arra azonban figyelj, hogy a melleknek alápolcolásra van szükségük, hogy ne ereszkedjenek meg idő előtt.

Ha nagy

A nagy melleknél kötelező a melltartóviselet. Egyrészt elosztja a súlyt, és a hátad is tehermentesül, másrészt a nagymellű nők bőrét viseli meg legjobban a méret. Van, akit zavar a feltűnő kebel, ezért inkább elrejtené. Ilyenkor a teljes mellett takaró cicifix lehet a jó megoldás.

Ha azonban nem szeretnéd elrejteni a cicid a kíváncsi tekintetek elől, akkor az egyszerű szivacsos melltartó lehet a megoldás. Ez megtartja a mellek súlyát, és szép kerek formát biztosít.

Cikkünk Az egészséges és szép mell című könyv alapján készült.

A könyv egyebek között a következő témákat tartalmazza:
  • a legjobb mellszépítő gyakorlatok
  • a test külső-belső hidratálása
  • a megfelelő méretű melltartó kiválasztása
  • a testtartás javítása
  • egészséges, kiegyensúlyozott étrend
  • a mell feszességének javítása hidroterápiával
  • táplálék-kiegészítők
  • a túlzott napozás veszélyei.
Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 2959 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük