3 egyszerű szabály, hogy tökéletes legyen a megjelenésed
A dress code meghatározza, hogy különleges alkalmakkor milyen típusú öltözékben kell megjelenni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bizonyára neked is ismerős a te jó ég, mit vegyek fel szituáció. A legfontosabb kiindulópont, amit nem lehet elégszer ismételgetni: az alkalom. Ha azon gondolkodsz, mit is vegyél fel az esti eseményre, mindig ezt kell szem előtt tartanod, hogy mi is az alkalom: vagyis hova mész, és kikkel fogsz találkozni. Karácsony előtt rengeteg a fomális és kevésbé formális esemény, így nem árt tisztában lenni az illemszabályokkal.

Koktélparti

Ez a fajta esemény sokkal kevésbé formális, mint az öltönyös-nyakkendős, de sokkal kötöttebb, mint egy barátokkal elköltött vacsora. Ha ruhát viselsz, a koktélhosszúság a megfelelő, tehát kicsivel a térd alá érjen. De mivel nincsenek szigorú szabályok, ha csinosak a lábaid, nyugodtan felvehetsz kicsivel rövidebb ruhát.

Persze a koktélpartikon nem csak ruhát lehet viselni. Ha kényelmesebben érzed magad kétrészesben, vegyél fel olyat. Egy flitteres szoknya és egy kasmírpulóver például tökéletes koktélparti-öltözék, de igaz ez egy gyönyörű nadrágra és egy csinos blúzra is. Viseld azt, amiben a legjobban mutatsz. Nincsenek szigorú szabályok.

A színválasztás kicsit keményebb dió, attól függ, milyen alkalomról van szó, és a hét melyik napján van a parti. Ha kedden hat órára vagy hivatalos, maradj a semleges színeknél, míg ha a legjobb barátodhoz mész egy szombat esti összejövetelre, ne hezitálj sokat! Azonban egyet tarts észben: a kis fekete ruha mindenhová teljesen jó. Egy kis csipke mindig szép, nézd meg a Retikülön a romantikus kiegészítőket.

Fazonválasztás

Úgy légy ünnepélyes, hogy közben megőrzöd egyéni stílusodat. Ha a vállaidat szereted, felvehetsz egy aszimmetrikus vagy pánt nélküli ruhát, ha pedig a lábaidat, akkor próbálkozhatsz egy magasabb nyakkivágású, de rövidebb ruhával. Amennyiben a dekoltázsodat is meg szeretnéd mutatni egy kicsit, válassz ék alakú kivágást. Akárhogy döntesz is, a ruhád színe és anyaga legyen az évszakhoz illő. A H&M mindenkire gondolt, akár nagy partiról, akár meghitt estéről van szó.

Sminkelj az alkalomhoz illően

Amennyiben az álomruhád már a fogason lóg, ideje, hogy elsajátítsd az esti smink legnagyobb trükkjeit.

Ha rövidebb ruhát választasz, arra ügyelj, hogy ne legyél túl merész. Ha bármi kétséged van afelől, elég hosszú-e a szoknyád, akkor biztosan nem elég hosszú! A szexis csak akkor igazán szexis, ha testednek csupán egy bizonyos része van szabadon. Ha mutatsz egy kicsit a dekoltázsból, ne viselj rövid ruhát, ha pedig rövid ruhát veszel fel, a nyakkivágásod ne legyen túl merész.

Kiegészítők

Az arany, az ezüst, a fehérarany és a platina minden egyszínű ruhához megy. Csak akkor lehet baj, ha a ruha önmagában is tartalmaz bizonyos díszítőelemeket. Olyan kiegészítőt kell választanod, amely megegyezik a ruhán megjelenő színnel. Ha aranyszínű flitterek vannak a nyakkivágás környékén, a legjobb választás egy egyszerű aranylánc. Mi több, az arany- és ezüstékszereidet is bátran kombinálhatod, ahogyan az eltérő hosszúságú láncokat is. Egy elegáns táskával is feldobhatod az estét.

És nem csak ékszerekkel teheted ünnepélyessé az öltözékedet! Egy fémszállal kevert kendő vagy sál roppant elegáns, ahogy a fémes csillogású cipők és táskák is. A lényeg megint ugyanaz: ne vigyél semmit túlzásba!

Ha csupa feketében vagy, az öltözékedhez jól illik egy aranyszínű szandál vagy retikül. De egy kisméretű hajdísszel is egészen új megjelenést varázsolhatsz magadnak.

Cikkünk megírásában J. Martin, P. A. Lehu és D. Ravich Öltözködés című könyve segített, mely a Panem Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük