Így használd a szemhéjtust!

Ha szívesen kontúroznád a szemed erősebben, de félsz, hogy nem lesz szép az eredmény, olvasd el cikkünket.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A szemhéjtus talán a legnagyobb mumus a sminkszerek közül, még a szájkontúrt is könnyebb meghúzni, mint a szemet a folyékony festékkel hangsúlyozni. Sokan neki sem kezdenek a korábbi rossz tapasztalatok miatt.

Most megpróbáljuk közreadni az összes szemhéjtusfortélyt, hogy te is bátran vedd a kezedbe.

A tökéletes ív

A szemek erőteljes hangsúlyozása nem új divat, már az ókorban is használtak szenet, hogy feketével emeljék ki a csillogó tekintetet. Talán a hatvanas években érte el csúcsát a tusdivat, amikor erősen keretezték a szemeket. Ma már nem az általános divat számít, inkább az, hogy mi áll jól az adott embernek. És a legtöbb nő esetében szép az erős szemfestés.

A tus nagyon határozott vonalat jelent, a belső és a külső szemzugban vékony, a szivárványhártya felett pedig vastagabb. A szép kihúzás íves, egyenletesen nő a vastagsága, majd egyenletesen csökken. Ismét divatba jöttek a cicaszemek, így a vonalat lehet egy picit továbbhúzni a szem sarkánál.

A szemhéjtus felvitele rengeteg hibázási lehetőséget rejt. Először is gyakorlottnak kell lenni, elsőre szinte biztosan nem fog menni. A vonal nem lesz folyamatos, a teteje pedig cikkcakkosra sikerül. Lehet, hogy nem sikerül pont a pillák tövébe húzni, hanem kis fehér vonal marad a szemhéjon. A száradásnál is lehetnek problémák, a pislogással elkenődhet. Ha mindezek nem szegik a kedvedet, akkor vágj bele.

Tusfajták

  • A legismertebb az ecsetes, mártogatós változat, pedig ezzel a legnehezebb dolgozni, hiszen a festék mennyiségét is szabályozni kell, és az ecsetet kezelni sem egyszerű.
  • Talán a legkönnyebb a filces kiszereléssel dolgozni, bár a túl hegyes véggel óvatosan kell bánni.
  • A szilárd vagy por alapú tushoz külön ecset szükségeltetik. A festéket vízzel kell összedolgozni, hogy folyékony állagot kapj.

Hogyan csináld?

Először is válassz ki egy nyugis estét, amikor van időd gyakorolni, hogy tökéletesíthesd a technikádat. Sminkeléskor is akkor használd, ha van rá időd, mert precizitást követel. Több módon is kontúrozhatod a szemed, nincs üdvös megoldás, próbáld ki, melyik a legjobb neked.

Alapozd le a szemhéjadat, majd vidd fel rá az alapszínnek szánt púdert. Ha más színnel is akarod hangsúlyozni a szemed, akkor vidd fel, a tus az utolsó lépés legyen a spirál előtt.
Egy kefe segítségével távolítsd el a pillákról a púdert, majd húzz ceruzával egy alapot a tusnak. Ezt egyébként el is hagyhatod, de, ha még gyakorlatlan vagy, jól jöhet a vonalvezető.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ha ezzel megvagy, akkor jöhet maga a tus. Hajtsd hátra a fejed, hogy lefelé nézhess, ebben a pozícióban kevesebbet pislogsz majd, de a szemed nyitva van. Természetesen, ha megy félszemmel is a művelet, akkor egyenesen is ülhetsz.

A kezedet támaszd meg, mert nehéz úgy dolgozni, hogy nem stabil, így cikkcakkos lehet a tusvonal. A legjobb, ha belülről kifelé haladsz, és több vonalból húzod meg a végsőt, egy mozdulattal ugyanis nehéz íves, egyenletes eredményt elérni. Fontos, hogy egészen a pillák tövébe kerüljön a festék, és ne maradjon hézag.

Az ív elején, mely a szempillák vonalában kezdődjön, csak az ecset vagy toll végét használd, a vastagabb részeknél oda is nyomhatod az applikátort. Van, aki előbb az ívet rajzolja meg, majd kitölti, és haladhatsz fordított irányban is.

Az alábbi angol nyelvű videóban lépésről lépésre megnézheted, hogyan készülnek a cicaszemek.

Ha végeztél, ne nagyon pislogj, ne kenődjön el a festék. Erre a rétegre már ne vigyél fel semmit, mert a tus könnyen lepattogzik.
Figyelj, hogy a szem külső sarkában ne legyen túl vastag az ív, és ne is húzd sokkal tovább a szemsarkadnál, mert nem éppen elegáns.

Ezt is szeretjük