Így lesz erős és tartós a parfüm illata - 5 trükk, amikkel egész nap érezheted majd

Ha egész nap kellemes illatfelhőben szeretnél úszni, vesd be ezeket a trükköket: csak így lesz igazán tartós a parfüm illata.

parfum
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az, hogy milyen sokáig marad meg a parfüm illata, több tényezőtől is függ. Legfőképpen attól, hogy milyen koncentrációban és minőségben tartalmazza az illatanyagokat, de az is nagy szerepet játszik a tartósságban, hogy hogyan vagy épp hova fújod.

Ha egész nap érezni szeretnéd magadon a mámorító illatot, akkor vesd be a következő taktikákat: így hozd ki a maximumot a kedvencedből. 

Trükkök, amikkel tovább tart a parfüm illata

Fújd a megfelelő pontokra!

A parfümöt érdemes pulzuspontokra is fújni, tehát a csuklódra, a könyököd belső oldalára vagy a füled mögé, ugyanis a bőr ezeken a területeken a legvékonyabb. Az említett pontokon magasabb a testhő, és így kerülnek a cseppek a legközelebb az erekhez. Ahogy a test - és ezáltal a parfüm - felmelegszik, az aromák még jobban elkezdenek dolgozni, és erőteljesebben párolognak, tehát intenzívebben is lehet majd őket érezni.

A terület, amit ne hagyj ki

Pontosan a fenti okok miatt van még egy terület, ahova talán jóval kevesebben fújják a parfümöt, pedig érdemes lenne. Ez nem más, mint a szív feletti rész, hiszen itt a legerősebb a pulzus, így nagyjából úgy működik majd, mint egy diffúzor: szétszórja és még érezhetőbbé teszi az illatot.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ne dörzsöld össze a csuklódat!

Sokan összedörzsölik a csuklójukat, miután befújták magukat, hogy eloszlassák az illatot, de ez nem jó ötlet. Ha ezt teszed, megváltoztatod az illatát, és a súrlódás miatt károsodik a szerkezete, sérülnek a molekulái. Akárhova is viszed fel a kedvencedet, ne dörzsöld az adott területet, ha sokáig tartó illatra vágysz.

Hidratáld a bőrt!

A hidratált bőr sokkal tovább tartja a parfüm illatát, ezért mielőtt befújod magad, érdemes bekenni testápolóval, testolajjal azokat a területeket, ahová felvinnéd az aromát. Arra viszont ügyelj, hogy ne erős illatú terméket válassz, vagy ha mégis ilyet szeretnél, szerezd be a parfümöd testápoló változatát.

Fújd a hajadra!

Garantálja a tartósságot, ha a hajadra is fújsz belőle egy kicsit - csak úgy úszik majd utánad az illatfelhő, ha beveted ezt a trükköt. Ne közelről, közvetlenül a szálakra fújd, hanem vagy a hajkefédre, fésülködés előtt, vagy pedig a levegőbe fejmagasságban, és így sétálj bele az aromába. 

Nézd meg a világ legtöbbet eladott parfümjeit!

A Money Inc. oldala összegyűjtötte, jelenleg melyek a világ legtöbbet eladott parfümjei: a következő tíz illatért világszerte rajonganak a nők. 

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük