5 illat, ami sokkal vonzóbbá tesz a férfiak szemében: tudományosan bizonyított a hatásuk

A kutatások és szakértők szerint ezek az illatok gyorsan felkeltik a férfiak figyelmét, és növelik a nők vonzerejét.

parfum
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az illatok rendkívül erős hatással vannak az emberekre. Nem csupán a közérzetet, a hangulatot, de még az önbizalmat és a vonzerőt is jócskán befolyásolhatják.

Egyes kutatások arra is rámutattak, hogy még az arcot is csinosabbnak, figyelemfelkeltőbbnek mutatják bizonyos parfümök, ezért ha trükköznél egy kicsit, akkor a következő aromákat érdemes bevetned. Tudományosan bizonyított a hatásuk.

Gyöngyvirág és rózsa

Bár a felmérések alapján a férfiak hajlamosak kissé öregesnek titulálni a túlzottan virágos illatokat, van kettő, ami kivételnek számít, és amit a legtöbben igazán csábítónak találnak. Már egy 1993-as vizsgálat rámutatott, hogy a gyöngyvirágnak erős stimuláló, figyelemfelkeltő hatása van, amely felébreszti az érzékeket. Dr. Alan Hirsch, a Smell and Taste Treatment Research Foundation vezetője elárulta az amerikai Glamournak, hogy saját tesztje során is bebizonyosodott ez a hatás, ugyanis a megkérdezettek előresorolták a vonzó aromák listáján.

A másik ellenállhatatlan virág a rózsa, amely ha nem kelt túl mű, természetellenes hatást, és nem túl erős az illata, maga a romantikus nőiesség. A philadephiai Monell Chemical Senses Center tanulmánya arra az eredményre jutott, hogy a használata ellenállhatatlanná teszi viselőjét.

A cikk az ajánló után folytatódik

Csábító vanília és szexi vetiver

Az édes, mégis intenzív vanília illatát sokan szeretik, ám azt valószínűleg kevesebben gondolták, mennyire erős hatással rendelkezik. Christine Nagel parfümőr elárulta, hogy ez az aroma tudományosan bizonyítottan a boldogság érzését kelti, ezért is olyan népszerű az egész világon. És ez még nem minden, ugyanis afrodiziákumként is funkcionál: fokozza a vágyat és az adrenalintermelést a testben. 

A vetiver egy, a parfümökben gyakran használt indiai fűféle, amely mindkét nemnél nagy sikert arat. Chandler Burr illatszakértő szerint egy igazi vonzerőnövelő aroma, ami rendkívül szexinek mutatja a viselőjét. A nőknek érdemes olyan terméket választani, amiben csak egy leheletnyi van, ennyi ugyanis bőven elég ahhoz, hogy ne hasson túlzásnak, férfiasnak, mégis érzékivé, misztikussá tegye az összhatást. 

Izgalmas és édes gyümölcsök

A férfiak által legvonzóbbnak rangsorolt illatok között megjelentek az édes, gyümölcsös aromák is. Ezek akkor a legcsábítóbbak, ha nem túlzottan erősek, hanem kellemesek és izgalmasak. Az egzotikus gyümölcsök, a málna és a gránátalma is képes kiemelni viselőjét a tömegből, és felkelteni a másik nem érdeklődését.

Így növelheted a vonzerődet

Vannak bizonyos hétköznapi trükkök, szokások, melyek - sokszor tudat alatt - megsokszorozzák a vonzerőt a másik szemében. Az alábbi összeállításban szereplő módszerek és tanácsok mind kutatási eredményeken alapulnak. A különféle kísérletek lényegében mind azt vizsgálták, hogy mik azok a látszólag apró, jelentéktelen tényezők, melyek megerősítik az ember pozitív kisugárzását, és amik vonzóbbá teszik a másik nem számára.

Ezt is szeretjük