Életükben csak egyszer vágják le a hajukat a nők a kínai faluban: csodájára járnak bokáig érő tincseiknek

A kínai Huangluo női híresek csodás, hihetetlenül hosszú hajzuhatagjukról, melyet egész életükben csak egyszer vágnak le.

huangluo cover
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Itthon teljesen természetes, hogy rendszeresen járunk fodrászhoz kisebb-nagyobb igazításra, ám létezik egy falu Kínában, ahol a nők életükben mindösszesen egyszer vágatják le a tincseiket.

Huangluo lányai és asszonyai híresek hosszú és fényes, gyakran földig érő hajzuhatagjaikról, aminek az egész világ csodájára jár. 

A yao nők egyszer vágják csak le a hajukat

A legenda szerint évezredekkel ezelőtt egy lány egy nemkívánatos udvarlót úgy zavart el, hogy megostorozta a hajával. Állítólag innen ered az a szokás, hogy a vörös yao törzs hölgyei életükben csak egyetlenegyszer vágják le a tincseiket, méghozzá 18 éves korukban egy hatalmas ünnepi ceremónia keretein belül. Ekkor egyben azt is jelzik, hogy készen állnak a házasságra. A huangluoi nők gyönyörű frizurája általában másfél és két méter hosszúság között mozog, de az eddigi rekorder hölgyé körülbelül 2,13 centiméter volt. 

Egészen az 1980-as évekig élt az a hagyomány, miszerint ha egy idegen férfi meglátta egy yao lány leengedett hajzuhatagát, akkor három évig szolgálnia kellett a családját. Ma viszont már szó sincs arról, hogy rejtegetnék csodás tincseiket, sőt igazi látványossággá váltak az itt élő hölgyek, és az egész világ a csodájára jár mesés frizurájuknak. Az azonban még mindig jellemző, hogy a hajadonok általában fekete turbánt vagy kendőt kötnek a hajukra, míg a házas asszonyok sokszor lófarkat, kontyot és csavart frizurákat viselnek. Úgy tartják egyébként, hogy a hajzuhatag hosszú életet, szerencsét és gazdagságot hoz viselőjének.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Így maradnak egészségesek, fényesek a tincseik

A bokáig érő szálak természetesen különleges ápolást igényelnek, hogy megőrizzék egészséges fényüket. Hajukat általában a folyóból hordott vízzel mossák, és rendszeresen alkalmaznak egy különleges pakolást is, mely rizsvízből, a pomelo gyümölcs héjából és a teanövény olajából készül. Úgy vélik, ez a titka annak, hogy hosszú tincseik mindig ragyogóak, és megőrzik erőteljes, fekete színüket. 

Huangluo egyébként a Guinnes-rekorderek közé is bekerült, hivatalosan is itt élnek ugyanis a világ leghosszabb hajú női. Ezért is vált az elmúlt években igazi turistalátványossággá. Az itt élők pedig színházzal, néptáncokkal, dalokkal és fesztiválokkal szórakoztatják a hozzájuk látogatókat. Nagyon vendégszeretőek, szívesen mesélnek közösségükről, sőt ha van rá lehetőség, néha még az otthonukba is meginvitálják a vendégeket.

Gyógynövények hajhullás ellen

A vitaminok szedése mellett remekül beválik, ha bizonyos növények főzetét használod a fejbőrödre és a hajadra. Ezek serkentik a vérkeringést, táplálják a fejbőrt, csökkentik a hajhullást, de még a szálak növekedését is elősegítik. A következő, egyszerű csodaszerek rendszeres használatával néhány hét alatt látni fogod a változást: dús és hosszú lesz a hajkoronád.

9 gyógynövény, ami csodaszer hajhullás ellen: dúsabb, hosszabb tincsek rövid idő alatt

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük