Gyorsan eltünteti a herpeszt, és megakadályozza a terjedését - Nem csak a krémeket vetheted be
A krémen kívül más, sokkal gyorsabban ható módszerek is léteznek.

no tukorben cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A herpesz világszerte az egyik legelterjedtebb vírus. A felnőttek nagy része hordozza a Herpes simplex 1 - HSV-1 - nevű kórokozót, mely felelős a száj környékén, ajkakon megjelenő herpesz kialakulásáért. Fertőző betegségről van szó, mely testi kontaktussal is könnyen terjed.  

A kellemetlen érzéssel kezdődő ajakherpesz a legváratlanabb időpontokban jelentkezhet: stressz, megfázás, de bizonyos élelmiszerek fogyasztása miatt is kiújulhat a fertőzés. Ha épp ezekre a napokra egyeztettél időpontot a kozmetikussal, nem kell lemondani, sőt, bizonyos kezelésekkel még a gyógyulás is felgyorsítható. Peterman Krisztina, a Dermatica problémás bőrűek kezelésére specializálódott kozmetikusa árulta el, mit lehet tenni, hogy még hamarabb elmúljon.

Herpesszel a kozmetikában

- Régen valóban azt tanácsolták, hogy herpesz esetén ne menj kozmetikushoz, ám ez a javaslat azóta megváltozott, sőt, bizonyos kezelésekkel még támogatni is lehet a mielőbbi gyógyulást - mondja a szakértő.

A herpesz tünetei nemcsak közvetlenül az ajkakon jelentkezhetnek, a fertőzés átterjedhet az orcák és az áll területére is. Ilyenkor különösen jótékonyan hatnak a folyékony fertőtlenítők és a fertőtlenítő pakolások, emellett két típusú gépi kezelés is létezik, mely szintén segíti a gyógyulást.

Különösen a VIO-készülék jó megoldás ilyenkor, mely a kozmetikák egyik legrégebbi alapkészüléke: tág pórusú, pattanásos, seborrhoeás bőrre, kúraszerűen alkalmazva látványos eredmények érhetők el vele, emellett kedvező hatásai herpesz esetén is kihasználhatók. Szárító, nyirok- és vérkeringést fokozó, baktérium-, vírus- és gombaölő hatású. A kezelés segítségével a bőr felülfertőzésének kockázata csökken, a hámképződés folyamata felgyorsul - magyarázza Peterman Krisztina.

A cikk az ajánló után folytatódik

Más megoldás is létezik

- Segíthet még a plazma-fényterápia, mely nem csak a herpesz gyógyulására hat pozitívan. A fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő tulajdonsága előnyös herpesz esetén is, de jótékony hatású az aknés bőrre, és az ekcémás tüneteket is kedvezően befolyásolja. Az, hogy a kezelés a sejtek megújulását, az egészséges sejtek létrejöttét serkenti, és stimulálja az új kollagénrostok képződését, minden bőrprobléma kezelése során pozitív. Az erek falának megerősítése, rugalmasságuk növelése pedig az értágulatokkal, az arc kivörösödésével, gyulladásával is járó rosacea kezeléséhez nyújt lehetőséget.

A leglátványosabb eredmények ez esetben is több alkalmas, kúraszerű kezelésekkel érhetők el. A fájdalommentes plazma-fényterápiás kezelést akár 24 óránként meg lehet ismételni.

Ártalmatlannak tűnő, mégis veszélyes bőrelváltozások

Egy pici, pirosas folt nem feltétlenül pattanás, hanem lehet olyan bőrprobléma is, ami bőrgyógyászati vagy sebészeti beavatkozást igényel, ha nem veszed észre időben. De egy anyajegy sem mindegy, hogy néz ki, hogyan változik, sőt, az apró csomócskák is szakértő segítséget igényelnek bizonyos esetekben. Képeken mutatjuk, melyek azok a nem csak pattanásra emlékeztető elváltozások, melyek megtévesztőek lehetnek, és apróságnak tűnnek, mégis érdemes foglalkozni velük.

Ezt is szeretjük