5 dolog, amiről nagyon sokan azt hiszik, hogy jót tesz a bőrnek, pedig valójában nem: ezeket érdemes kerülni

Érdemes kerülni őket, káros hatással lehetnek a bőr egészségére!

Helytelen bőrápolás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A bőr az emberi test legnagyobb szerve. Számos funkcióval bír, beleértve az belső szervek védelmét a környezet esetleges káros hatásaival szemben. Némely akár mindennapos szokás azonban súlyosan veszélyeztetheti a bőr egészségét.

Helyesnek vélt, de helytelen bőrápolási szokások

Az alább olvasható bőrápolási módszerekről sokan hiszik, hogy jót tesznek a bőrnek, holott valójában súlyosan károsíthatja a Business Insider szakértői szerint

Helytelen bőrápolás 2
Fotó: fotostorm / Getty Images Hungary

Napozás: a napfénynek való kitettség károsan hathat, korai bőröregedést vagy akár szemkárosodást is okozhat, maximum 30-45 perc a javasolt mennyiség 11-15 óra között, de ez függ az életkortól is. Nem létezik olyan, hogy „egészséges” barnaság, mert az már bőrkásodásról árulkodik, és akár visszafordíthatatlan következményekkel is járhat. A napégés és a kiszáradás mellett hosszú távon bőrrákhoz vezethet a napon való sütkérezés - valójában télen és nyáron egyaránt ajánlott fényvédőt használni, ahogy korábban írtunk róla.

Pattanások kinyomkodása, mert "érett": a pattanások kinyomása baktériumokat terjeszthet. Senki nem szereti a pattanásokat, pláne nem az arca közepén, de érdemes körültekintően kezelni a helyzetet. Szakértő beszélt arról ebben a cikkben, hogyan kell helyesen kinyomni egy pattanást.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mindennapos hámlasztás: a túlzott hámlasztás káros lehet. A rendszerességgel nincs baj, de ha már pikkelyes, száraz a bőr, akkor jobb, ha kihagyod ezt a lépést az arcápolási rutinból. Ilyenkor inkább hidratálni kell, mert a mindennapos exfoliálás károsíthatja a bőrt, megszüntetheti a természetes védőrétegét. A kémiai hámlasztókról itt olvashatsz többet.

Forró vizes arcmosás: a forró víz kiszáríthatja a bőrt, károsíthatja a természetes védelmi rétegét. Ellenben a langyos víz kellően megnyitja a pórusokat, amitől könnyebben lehet kitisztítani azokat - ezt az egyperces arcmosási technikát érdemes elolvasni!

Helytelen bőrápolás 1
Fotó: CentralITAlliance / Getty Images Hungary

Gőzfürdőzés: a gőzszobák használata nem ajánlott azoknak, akik olyan bőrproblémákkal küzdenek, mint a rosacea vagy egyéb hajszálerekkel kapcsolatos bajok, mert vörösödést okozhat - a rosaceás bőr ápolásáról bővebben ide kattintva olvashatsz tovább

Tényleg csodát tesz a bőrrel ez a csonthéjas? Az orvosok egy dolgot kérnek az internetezőktől

Hódít a TikTokon a bőrszépítő hatású brazil dió, ám az orvosok óvatosságra intenek.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük