2 alapanyagot kevert össze, végigdörzsölte a testét, és reggel feszesebb bőrrel ébredt
Csináld meg te is!
Két perc, és kész a filléres testradír.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A bőr legfelső rétegén elhalt, részben levált hámsejtek találhatóak, amelyek nem csupán fakóvá és durva tapintásúvá teszik a bőrt, de a mitesszerek kialakulását is elősegítik, hiszen útjában állnak a felesleges faggyúnak, így azt nem engedik távozni a bőrből. 

Ezek a hámsejtek ráadásul a testápolók, krémek egyenletes beszívódását is gátolják, tehát a mindennapos műveletek hatékonyságát is rontják.

Hogyan hat?

A testradírozás az eredményes bőrápolás egyik kulcsa, a művelet során ugyanis mechanikai úton, dörzsöléssel megszabadíthatod bőröd felső rétegét az elhalt hámsejtektől, ezáltal az sokkal puhább tapintású, egészségesen fénylő, feszes lesz.

Ehhez ráadásul nem muszáj nagyon nagy költségekbe verned magad, elég, ha három egyszerű hozzávalóval rendelkezel.

A recept alapja a finomabb só vagy a cukor, amely szemcsés állagának köszönhetően segíti a bőrtisztítást, illetve egy bázisolaj, amely megkönnyíti a munkát.

Így késztsd el

A filléres, házi testradír elkésztéséhez a következő egyszerű összetevőkre lesz szükség.

  • 2 rész só vagy kristálycukor
  • 1 rész bázisolaj - olíva-, repce-, kókusz- vagy magolajak is használhatóak erre a célra, de lehetőség szerint hidegen sajtoltat válassz

Egyszerűen öntsd egy kis műanyag tálba a hordozóolajat, végül pedig keverd hozzá a sót vagy cukrot, keverd el, és már készen is vagy a radírral.

Az anyag használata száraz bőrön ajánlott, így ugyanis kevésbé csúszik az olaj, és alaposabb lesz a tisztítás. Gyengéden dörzsöld végig vele a bőrödet, majd az egészet mosd le langyos vízzel! A testradírozást hetente egy, legfeljebb két alkalommal ajánlott elvégezni, hiszen erős beavatkozásról van szó - viszont annál látványosabb a hatás

Az intenzitás és a gyakoriság bőrtípustól is függ: a problémás bőrre nagyon javasolt a művelet többszöri elvégzése, ha viszont érzékeny, sérülékeny a bőröd, légy óvatos a dörzsölésnél! Az arcon is csak finom mozdulatokkal alkalmazd!

Ha a radírozást követően hideg-meleg váltott vizes zuhannyal mosod le a bőrödet, a vérkeringést és az anyagcserét is serkented, ami még feszesebbé, egészségesebbé teszi az eredményt.

Ezt is szeretjük