Cukrot kevert a vízbe, és azzal mosta meg az arcát - Az eredményt maga sem hitte el

Nemcsak sós vízzel, de cukrossal is érdemes kipróbálni az arcmosást.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A cukor három jó tulajdonsággal is rendelkezik, ami miatt érdemes beiktatnod a heti arcápolási rutinodba, ráadásul szuperolcsó DIY-kozmetikumokat  állíthatsz elő belőle. Mutatjuk, hogyan! 

Az egyszerű háztartási cukor, sőt, a cukornak szinte semmilyen formája nem tesz jót a fogaknak és a testsúlynak, ám ha a hajadról és a bőrödről van szó, nagyon is érdemes kipróbálni a belőle, otthon elkészíthető kozmetikumokat.

A cukor hatóanyagai

A cukor - akárcsak meglepő módon a só is - természetes nedvesítőszer, így képes megkötni a környezeti nedvességet a bőrben, éppen ezért a cukorból készülő kozmetikumok általában segítenek a bőr hidratálásában.

A második fontos hatóanyag a cukorban a glikoliksav, mely egy alfa-hidroxi-sav. Ez képes keresztülhatolni a bőrön, megbontva kissé a szövetek közt található kötelékeket, így azok újraépülésével frissebbé válik a bőr. Ezt a kozmetikai ipar általában a napégés kezelésére és méregtelenítésre használja.

Mivel a cukor részben szemcséi, részben glikoliksav-tartalma miatt parányi sérüléseket okoz a bőrön, alkalmazása leginkább az esti órákban ajánlott, vagy a friss bőr védelme érdekében használj mindig fényvédő krémet utána.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A szemcsék hatása

A harmadik jó tulajdonság a cukorszemcsék alakjából adódik, melyek arcradírként hámlasztanak, ráadásul finomabban bánnak a bőröddel, mint a sós dörzsölés. Nagyon apró, mikroszkopikus sérüléseket azonban a cukor is ejt, a dermarollerhez hasonlóan elősegítve ezzel a bőr megújulását.

Ha arcradírt készítesz cukorból, használj barna cukrot, ez ugyanis puhább, így jobban megfelel az érzékeny arcbőr számára, míg a durvább szemcsék a test más részein, a könyökön, a térden és a sarkakon alkalmazhatóak.

Bőrradír cukorból

A cukrot kipróbálhatod arcmosáskor, egyszerűen elkészíthető arcradírként. Ehhez keverj össze egy evőkanál barna cukrot egy evőkanál olívaolajjal és egy csepp illóolajjal, melyet gyengéd, körkörös mozdulatokkal használj az arcod vagy a hátad átdörzsölésére hetente egyszer.

Ezt a keveréket akár hidratáló krémek felvitele előtt is alkalmazhatod, ugyanis puhítja a bőrt, valamint segíti a hatóanyagok mélyebb felszívódását.

Arcmosás cukorral

Egy másik jó lehetőség a cukros vizes arcmosás. Ha ezt szeretnéd kipróbálni, engedj meleg vagy langyos vizet egy lapos, nagy tálba vagy a mosdókagylóba, és oldj fel benne egy-két evőkanál cukrot.

Ezzel öblítsd át az arcodat szappan használata nélkül többször, majd utoljára használj tiszta vizet, hogy ne maradj ragacsos. A módszert hetente akár kétszer is alkalmazhatod, sőt, az ajkaidon hagyhatod megszáradni a cukros vizet, hogy elasztikusabbak, puhábbak legyenek.

Ezt is szeretjük