A blogger megmutatja: a használt ruha is lehet menő és minőségi - Nemcsak spórol, de a környezetet is kíméli

Hope Bailey mindig elképesztően sikkes, az emberek pedig állandóan meglepődnek, ha megtudják: használtruha-üzletekből szerzi be szinte minden darabját.

hope bailey cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Globálisan körülbelül 92 millióra tehető az éves textilhulladék mennyisége, ennek jó részét pedig a kidobott ruhák teszik ki. Éppen ezért lenne nagy segítség a bolygó számára, ha az emberek nem a szezonális divatnak megfelelően cserélgetnék darabjaikat, és a mennyiség helyett a minőségre koncentrálnának.

A használtruha-üzletek környezetbarát alternatívát kínálnak a vásárlásra, mégsem olyan népszerűek. Egyre többen próbálnak azonban a turkálók látogatására biztatni, köztük a manchesteri influencer, Hope Bailey is.

A blogger megmutatja: a használt ruha divatos és menő

A 18 éves nő gyermekként és tinédzserként mindig hasonló üzletekbe járt édesanyjával, de borzasztóan szégyellte, hogy használt ruhákat vásárol. Ha egy ismerőst látott, szinte azonnal elbújt, nehogy észrevegye, nem akarta ugyanis, hogy tudják róla: turkálóból öltözködik. Egy idő után azonban rájött, hogy emiatt egyáltalán nincs miért szégyenkeznie, sőt ma már büszkén mutatja meg másodkézből szerzett szettjeit. Le akarja dönteni a használt ruhákat övező értelmetlen, indokolatlan stigmát és tévhiteket, és másokat is arra buzdít, hogy ilyen boltokban szerezzék be összeállításaikat. Hope megmutatja, hogy a használt ruha is menő, és azt is, hogy zseniális, máshol méregdrága darabokat is sokkal olcsóbban lehet ezekben kapni.

Képek: Northfoto.

Ezt is szeretjük