A blogger megmutatja: a használt ruha is lehet menő és minőségi - Nemcsak spórol, de a környezetet is kíméli

Hope Bailey mindig elképesztően sikkes, az emberek pedig állandóan meglepődnek, ha megtudják: használtruha-üzletekből szerzi be szinte minden darabját.

Használt ruhákat viselő blogger, Hope Bailey
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Globálisan körülbelül 92 millióra tehető az éves textilhulladék mennyisége, ennek jó részét pedig a kidobott ruhák teszik ki. Éppen ezért lenne nagy segítség a bolygó számára, ha az emberek nem a szezonális divatnak megfelelően cserélgetnék darabjaikat, és a mennyiség helyett a minőségre koncentrálnának.

A használtruha-üzletek környezetbarát alternatívát kínálnak a vásárlásra, mégsem olyan népszerűek. Egyre többen próbálnak azonban a turkálók látogatására biztatni, köztük a manchesteri influencer, Hope Bailey is.

A blogger megmutatja: a használt ruha divatos és menő

A 18 éves nő gyermekként és tinédzserként mindig hasonló üzletekbe járt édesanyjával, de borzasztóan szégyellte, hogy használt ruhákat vásárol. Ha egy ismerőst látott, szinte azonnal elbújt, nehogy észrevegye, nem akarta ugyanis, hogy tudják róla: turkálóból öltözködik. Egy idő után azonban rájött, hogy emiatt egyáltalán nincs miért szégyenkeznie, sőt ma már büszkén mutatja meg másodkézből szerzett szettjeit. Le akarja dönteni a használt ruhákat övező értelmetlen, indokolatlan stigmát és tévhiteket, és másokat is arra buzdít, hogy ilyen boltokban szerezzék be összeállításaikat. Hope megmutatja, hogy a használt ruha is menő, és azt is, hogy zseniális, máshol méregdrága darabokat is sokkal olcsóbban lehet ezekben kapni.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Képek: Northfoto.

Ezt is szeretjük