A leghatékonyabb hámlasztó gyümölcsök
A természetes szépítők sokszor hatékonyabbak mesterséges társaiknál.

Dia

 	Alma 	Az alma a leghatékonyabb hámlasztók egyike, a professzionális kozmetikumokban az alfa-hidroxi-savakat elsősorban almából nyerik. Reszeld le, keverd el egy kis joghurttal, és indulhat a bőrmegújítás. 	 	Kapcsolódó cikk: 	  Szuper öregedésgátló italok »

Alma

Az alma a leghatékonyabb hámlasztók egyike, a professzionális kozmetikumokban az alfa-hidroxi-savakat elsősorban almából nyerik. Reszeld le, keverd el egy kis joghurttal, és indulhat a bőrmegújítás.

Kapcsolódó cikk:
  Szuper öregedésgátló italok »

Dia

 	Áfonya 	A pici kék bogyó antioxidáns hatásáról híres, de jó szolgálatot tehet a fürdőszobában is. Savai nem túl erősek, így érzékeny bőrűek is bátran használhatják. Csak nyomj szét pár áfonyát, és vidd fel a megtisztított arcra. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Erős antioxidáns gyümölcsök »

Áfonya

A pici kék bogyó antioxidáns hatásáról híres, de jó szolgálatot tehet a fürdőszobában is. Savai nem túl erősek, így érzékeny bőrűek is bátran használhatják. Csak nyomj szét pár áfonyát, és vidd fel a megtisztított arcra.

Kapcsolódó cikk:
Erős antioxidáns gyümölcsök »

Dia

 	Kivi 	A magas C-vitamin-tartalmú, kissé savanyú gyümölcs nagyon jó hámlasztó. Használatánál figyelj arra, hogy a kis magok ne kerüljenek a pakolásba, mert ezek irritálhatják a bőrt. Száraz bőrre joghurttal keverve alkalmazd. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Pakolások száraz bőrre »

Kivi

A magas C-vitamin-tartalmú, kissé savanyú gyümölcs nagyon jó hámlasztó. Használatánál figyelj arra, hogy a kis magok ne kerüljenek a pakolásba, mert ezek irritálhatják a bőrt. Száraz bőrre joghurttal keverve alkalmazd.

Kapcsolódó cikk:
Pakolások száraz bőrre »

Dia

 	Narancs 	A citrusfélék közül a leggyengédebb hámlasztó, ezért bátran keverhetsz belőle arcpakolást. Nemcsak az elhalt hámsejteket szedi le, de C-vitamin-tartalma energiával tölti fel a bőrt, feszesítő hatása révén pedig ránctalanít is. 	 	Kapcsolódó cikk: 	A csokoládé fiatalít »

Narancs

A citrusfélék közül a leggyengédebb hámlasztó, ezért bátran keverhetsz belőle arcpakolást. Nemcsak az elhalt hámsejteket szedi le, de C-vitamin-tartalma energiával tölti fel a bőrt, feszesítő hatása révén pedig ránctalanít is.

Kapcsolódó cikk:
A csokoládé fiatalít »

Dia

 	Ananász 	A lédús déligyümölcs nemcsak a fogyókúra során jöhet jól, mint nullkalóriás, ínycsiklandó táplálék, de bőrápolóként is kitűnően beválik. Zsíros bőrre pépesíts össze egy kis gyümölcshúst, keverd el mézzel, majd kend fel az arcra. 15 perc alatt ragyogóvá varázsolja a bőrödet. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Egyetlen dolog, ami nélkül nem maradsz fiatal? »

Ananász

A lédús déligyümölcs nemcsak a fogyókúra során jöhet jól, mint nullkalóriás, ínycsiklandó táplálék, de bőrápolóként is kitűnően beválik. Zsíros bőrre pépesíts össze egy kis gyümölcshúst, keverd el mézzel, majd kend fel az arcra. 15 perc alatt ragyogóvá varázsolja a bőrödet.

Kapcsolódó cikk:
Egyetlen dolog, ami nélkül nem maradsz fiatal? »

Dia

 	Citrom 	A citrom erős hámlasztó, ezért nem alkalmas az arcbőr ápolásához. A testre azonban annál inkább. Készíts barnacukros-citromos hámlasztót a fenekedre, és ismét olyan lesz, mint néhány napos korodban. Keverd össze a cukrot és a citromlevet, majd körkörös mozdulatokkal alaposan masszírozd el a bőrön, utána pedig öblítsd le. 	 	Kapcsolódó cikk: 	  8 gyors ránctalanító a konyhából »

Citrom

A citrom erős hámlasztó, ezért nem alkalmas az arcbőr ápolásához. A testre azonban annál inkább. Készíts barnacukros-citromos hámlasztót a fenekedre, és ismét olyan lesz, mint néhány napos korodban. Keverd össze a cukrot és a citromlevet, majd körkörös mozdulatokkal alaposan masszírozd el a bőrön, utána pedig öblítsd le.

Kapcsolódó cikk:
  8 gyors ránctalanító a konyhából »

Dia

 	Eper 	Az eper a tavasz slágere. Ne csak a nyelvedet kényeztesd vele, hanem a bőrödet is. Amellett, hogy kitűnő hámlasztó, felpezsdíti a vérkeringést, így a bőröd rózsás pírban fénylik majd. Akár a dekoltázsodra is alkalmazhatod. Pépesíts össze villával pár szem epret, és már kész is a pakolás. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Antioxidáns tavaszi gyümölcsök »

Eper

Az eper a tavasz slágere. Ne csak a nyelvedet kényeztesd vele, hanem a bőrödet is. Amellett, hogy kitűnő hámlasztó, felpezsdíti a vérkeringést, így a bőröd rózsás pírban fénylik majd. Akár a dekoltázsodra is alkalmazhatod. Pépesíts össze villával pár szem epret, és már kész is a pakolás.

Kapcsolódó cikk:
Antioxidáns tavaszi gyümölcsök »

Dia

 	Mangó 	Minden déligyümölcs jó hámlasztó, a mangót az indiai nők előszeretettel használják házi kozmetikumként. Pépesíts össze egy kis gyümölcshúst, és magában vagy mézzel keverve vidd fel a megtisztított arcbőrre, 15 perc után pedig mosd le. 	 	Kapcsolódó cikk: 	A legerősebb öregedésgátló ital a világon »

Mangó

Minden déligyümölcs jó hámlasztó, a mangót az indiai nők előszeretettel használják házi kozmetikumként. Pépesíts össze egy kis gyümölcshúst, és magában vagy mézzel keverve vidd fel a megtisztított arcbőrre, 15 perc után pedig mosd le.

Kapcsolódó cikk:
A legerősebb öregedésgátló ital a világon »

Dia

 	Őszibarack 	Kellemes illata igazán érzékivé teszi az arcápolást - csak állj ellen a lédús gyümölcsnek. Nem túl erős, ezért használhatod akkor is, ha bőröd érzékeny. Törd össze villával a gyümölcshúst, és kész is a gyengéd hámlasztó pakolás. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Ránctalanító, bőrerősítő banán »

Őszibarack

Kellemes illata igazán érzékivé teszi az arcápolást - csak állj ellen a lédús gyümölcsnek. Nem túl erős, ezért használhatod akkor is, ha bőröd érzékeny. Törd össze villával a gyümölcshúst, és kész is a gyengéd hámlasztó pakolás.

Kapcsolódó cikk:
Ránctalanító, bőrerősítő banán »

Dia

GrépfrútA citromhoz hasonlóan a grépfrút is inkább a testednek tesz jó szolgálatot. Alkalmazhatod a kényes területek puhítására, mint amilyen a térd vagy a könyök. Pár cseppet azonban nyugodtan belekeverhetsz a levéből egy hámlasztó pakolásba is.

Grépfrút

A citromhoz hasonlóan a grépfrút is inkább a testednek tesz jó szolgálatot. Alkalmazhatod a kényes területek puhítására, mint amilyen a térd vagy a könyök. Pár cseppet azonban nyugodtan belekeverhetsz a levéből egy hámlasztó pakolásba is.

Dia

 	Málna 	A pici, lédús finomság nem túl erős hámlasztó, ahhoz mégis eléggé, hogy a dekoltázsodba új életet lehelj. Alapos tisztítás után vigyél fel a cicikre és a dekoltázsra joghurttal kevert málnát, mely nemcsak hámlaszt, hanem hidratál is. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Így fiatalodj szőlővel »

Málna

A pici, lédús finomság nem túl erős hámlasztó, ahhoz mégis eléggé, hogy a dekoltázsodba új életet lehelj. Alapos tisztítás után vigyél fel a cicikre és a dekoltázsra joghurttal kevert málnát, mely nemcsak hámlaszt, hanem hidratál is.

Kapcsolódó cikk:

Így fiatalodj szőlővel »

Dia

 	Lime 	A fanyar citrusféle is nagyon jó hámlasztó, de szintén az erősebb kategóriába tartozik. Használd a citromhoz hasonlóan - vagy akár azzal keverve. 	 	Kapcsolódó cikk: 	3 ránctalanító oakolás fillérekből »

Lime

A fanyar citrusféle is nagyon jó hámlasztó, de szintén az erősebb kategóriába tartozik. Használd a citromhoz hasonlóan - vagy akár azzal keverve.

Kapcsolódó cikk:
3 ránctalanító oakolás fillérekből »

Dia

 	Papaya 	A narancssárga déligyümölcs sok A- és C-vitamint tartalmaz, ami ragyogóvá teszi a bőrt. Vágd félbe a gyümölcsöt, és a magjait távolítsd el. A húsát turmixgépben pépesítsd, majd vegyítsd össze tejszínnel vagy joghurttal. 	 	 

Papaya

A narancssárga déligyümölcs sok A- és C-vitamint tartalmaz, ami ragyogóvá teszi a bőrt. Vágd félbe a gyümölcsöt, és a magjait távolítsd el. A húsát turmixgépben pépesítsd, majd vegyítsd össze tejszínnel vagy joghurttal.

 

Dia

 	Sárgabarack 	Rengeteg ránctalanító A-vitamint tartalmaz, így nemcsak hámlaszthatsz vele. Persze arra is tökéletesen alkalmas. Csak arra figyelj, hogy hámozd meg, mert apró szőrei irritálhatják a bőrödet. 	Kapcsolódó cikk: 	Ránctalanít, eltünteti a pattanásokat és erősíti a hajat »

Sárgabarack

Rengeteg ránctalanító A-vitamint tartalmaz, így nemcsak hámlaszthatsz vele. Persze arra is tökéletesen alkalmas. Csak arra figyelj, hogy hámozd meg, mert apró szőrei irritálhatják a bőrödet.

Kapcsolódó cikk:

Ránctalanít, eltünteti a pattanásokat és erősíti a hajat »

Ezt is szeretjük
Fotó: