Honnan ismerheted fel, hogy hamis a parfüm? 6 apró jel, ami figyelmeztet az átverésre
Ha alaposan megnézed ezeket a részleteket a parfüm külsején, csomagolásán, azonnal észreveszed, ha hamisítvánnyal akarnak rászedni.

parfum
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amennyiben parfümvásárlásra adod a fejedet, a legjobb, ha márkaboltokban, jól ismert, neves üzletekben, drogériákban, parfümériákban szerzed be a jó minőségű darabokat. Ám ha mégis máshol vásárolnál, érdemes jó alaposan megnézned az illatszert, hogy ne verhessenek át olcsó, rossz minőségű hamisítványokkal.

Már ránézésre könnyen megállapíthatod, ha silány másolatról van szó. Sorra vesszük a legkönnyebben észrevehető, legárulkodóbb jeleket. Ezekhez nem kell parfümszakértőnek lenni: elég, ha alaposan megnézed a dobozt, illetve az üveget, és gyorsan rájössz majd, ha nem igazi a kínált darab.

Laza celofáncsomagolás

A legelső árulkodó jel a celofáncsomagolás. Eredeti termékeknél ez tökéletesen illeszkedik a dobozra. Szorosan ráfeszül, nem csúszkál, nem áll el sehol, és még kézzel sem tudod elhúzni a helyéről. Ha egyáltalán nincs ilyen a parfümön, vagy túl laza, gyűrött, és el-elmozdul, akkor biztos, hogy hamisítványról van szó.

   

Puha kartondoboz

Egy márkás parfüm doboza mindig erős, jó minőségű kartonból készül, ami nem hajlik, gyűrődik vagy csuklik oldalra olyan könnyen. Ha viszont azt látod, hogy az illatszer csomagolásának anyaga puha, könnyen összenyomódik az ujjaid alatt, esetleg nem szabályos az alakja, nem illeszkednek jól a szélei, akkor jobb, ha nem is veszed meg a kiszemelt darabot.

Betűk, feliratok, nyomtatás

Egy eredeti illat csomagolásán sosincs hiba, elütés, nem csúsznak el a betűk, egy vonalban vannak egymással, és nem kopott a színük sem. Amennyiben hasonló hibákat látsz egy parfümön, vagy a betűk kitöltése kimegy a körvonalukból, eltér az árnyalatuk a megszokottól, akkor biztos, hogy nem minőségi az illatszer. Vásárlás előtt mindenképp érdemes megnézned a márka jelét, feliratát akár az interneten, ha ugyanis eltér ettől, akkor szintén csak át akarnak verni az olcsó darabbal.

A cikk az ajánló után folytatódik

A vonalkód helye

Azt is mindenképp ellenőrizd, hogy hol helyezkedik el a vonalkód. Ha a doboz oldalán, hátulján vagy elején, akkor egyértelműen hamis a parfüm, ugyanis az eredeti termékeknél csakis az aljára kerülhet. 

Nem tökéletesen illeszkedő kupak

A kupakot is alaposan szemügyre kell venni. A márkás daraboknál teljesen szimmetrikus, stabilan illeszkedik, nem mozog, és nem esik le, ha a feje tetejére állítod az üveget. A másolatoknál viszont gyakori, hogy nem tökéletes a formája, lazán ül a parfümön, könnyen elmozdul, és esetleg nagyobb is, mint a fúvóka, ezért könnyedén leesik.

   

Furcsa szín

Ha túl sötét a folyadék árnyalata, vagy eltér a jól megszokott színtől, akkor se legyenek kétségeid: biztos, hogy hamisítványt tartasz a kezedben. A világmárkák nem használnak túl sok színezőanyagot a termékeikben, ezért is van az, hogy általában halvány árnyalatúak a parfümök. Persze mindezeken kívül az enyhe, furcsa illat is árulkodó lehet. 

Ha biztosra szeretnél menni, mindenképpen megbízható üzletekben vásárolj, és az interneten is olyan helyekről érdemes rendelni, ahol köztudottan nem vernek át. A drogériák, parfümériák, illetve a márkák webshopjaiban nem fogsz csalódni.

Illatok, amik még vonzóbbá tesznek

Az illatok rendkívül erős hatással vannak az emberekre. Nem csupán a közérzetet, a hangulatot, de még az önbizalmat és a vonzerőt is jócskán befolyásolhatják. Egyes kutatások arra is rámutattak, hogy még az arcot is csinosabbnak, figyelemfelkeltőbbnek mutatják bizonyos parfümök, ezért ha trükköznél egy kicsit, akkor a következő aromákat érdemes bevetned. Tudományosan bizonyított a hatásuk.

Ezt is szeretjük