Véletlenül lett modell a hajléktalan férfiből: egy híd alatt figyeltek fel rá
A hajléktalanként élő Ali Olakunmi élete fenekestül felfordult, amikor egy márka kreatív igazgatója rátalált, és felkérte egy fotózásra.

ali olakumni cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az interneten számos olyan megható és inspiráló történet kering, ami megmutatja, hogy semmi sem lehetetlen, és bizony néha előfordul, hogy az ember élete nagyon rövid idő alatt vesz 180 fokos, pozitív fordulatot. Az biztos, hogy Ali Olakunmi sztorija is közéjük tartozik.

A hajléktalanként élő férfi egy véletlennek köszönheti új karrierjét, amely valószínűleg gyorsan megmenti majd a hontalanléttől.

Hajléktalanból lett modell

Egy divatmárka kreatív igazgatója a nigériai Ikeja település hídja alatti területet nézte ki egy fotózás helyszínéül - pont azt, ami alatt éppen Ali Olakunmi aludt. A csapat éppen a leszerződtetett modellre várt, aki sokat késett, ekkor figyeltek fel a hajléktalan férfira. A vezetőjük, Afolabi elárulta, Ali éppen aludt, amikor odament hozzá, és felkérte őt néhány képhez. Azonnal látta ugyanis, hogy a modellszakmában a helye.

A csapat felkészítette őt a munkára, élénk, divatos ruhákat kapott, és úgy pózolt a felvételeken, mintha mindig is ebben a szakmában dolgozott volna. A kreatív igazgató megosztotta a történetet - és persze a képeket is - az interneten, amik hatalmas sikert arattak.

A cikk az ajánló után folytatódik

A netezők teljesen odavoltak a férfi fotóiért, modelltehetségéért, és persze a filmbe illő történetért is. De nemcsak az emberek, hanem a divatvilág figyelmét is felkeltette, és állítólag egy nagy modellügynökség is elkérte az elérhetőségét. Azt egyelőre pontosan nem tudni, hogy ki szerződtette, de az biztos, hogy ma már saját Twitter-profilja van, amit a menedzsmentje kezel, és azóta már profi stúdiófotók is készültek róla.

Ali egyébként egy posztban megköszönte az emberek támogatását, és elárulta, reméli, hogy hamarosan divatbemutatókon is szerepelhet majd, és teljesülhet az egyik legnagyobb vágya: az, hogy sikeres modell válik belőle. Mindenesetre annyi biztos, hogy bármi is történjék, a véletlen találkozás teljesen megváltoztatta a férfi életét, és remélhetőleg soha többé nem kell már hajléktalanként az utcán élnie. 

Hajléktalanokat alakít át a fodrász

A Los Angeles-i stylist és fodrász, Jason Schneidman évek óta havonta többször járja a város utcáit azért, hogy a maga módján segítsen a hajléktalanoknak. Minden tehetségét felhasználja, hogy új külsőt varázsoljon a rászorulóknak, ezzel pedig új esélyeket is szeretne adni nekik.

Ezt is szeretjük