4 bűn, amit a hajad ellen elkövethetsz

Ha nem szeretnéd, hogy a hajad zsírosodjon, és hullani kezdjen, akkor figyelj oda olyan apróságokra, mint a balzsamozás vagy a hajgumi.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Azt mindenki tudja, hogy a hajvasalás nem tesz jót a hajnak, mert eltöri a szálakat, illetve kiszárítja őket. Ezenkívül azonban rengeteg káros hatás érheti a hajat, közöttük sok olyan, amire nem is gondolnál. Ismerd meg a legnagyobb bűnöket, amiket a hajad ellen elkövethetsz.

Elsőként érdemes leszögezni, hogy a haj nem kezelhető külön, hiszen szervesen kapcsolódik a test többi részéhez, így aztán sok probléma nem is a hajjal áll kapcsolatban, hanem egyéb szervekkel.

Balzsam a helyére

Kétszeri samponozás, balzsam, esetleg pakolás. Mindent megtettél, mégis azt tapasztalod, hogy a hajad töredezik, ugyanakkor a töve pillanatok alatt zsíros lesz?

Talán a balzsam vagy a pakolás nem kerül jó helyre. A samponnal a fejbőrt kell tisztítani, alaposan átmasszírozva, és elég, ha csak egy kevés hab megy magára a hajra.

A balzsamot viszont csak a hajra szabad tenni, annak is a végére vagy a középrésztől lefelé. Ha esetleg zuhanyozás közben teszed fel, akkor könnyen a fejbőrre csoroghat, ahonnan nehéz lemosni, és a zsíros érzés már a mosást követően közvetlenül is felléphet.

Ha a hajad hamar zsírosodik, érdemes kipróbálni, hogy egy ideig nem használsz balzsamot, illetve csak minden harmadik mosásnál. Használj normál hajra való sampont, a zsíros fejbőrre valók ugyanis kiszáríthatják azt, ami így erősebb faggyútermelésbe kezd.

Hasonló okokból nem jó a 2in1 termékek használata, hiszen két különböző funkciójú terméket töltöttek egy flakonba, és soha nem tudod rendesen megtisztítani a fejbőrödet sampon és balzsam keverékével.

Rossz fogak

Már önmagukban is sok gondot okozhatnak, ha azonban hajhullást tapasztalsz, akkor ne csak a fodrászt, a nőgyógyászt vagy a bőrgyógyászt keresd fel, hanem a fogorvost is. Egy akut gyulladás - más néven góc - ugyanis könnyen okozhat akár extrém mértékű hajvesztést is. A gyulladásról nem is értesülsz feltétlenül, mert nem biztos, hogy más tüneteket okoz.

Az amalgámtömésekből folyamatosan oldódó higany és egyéb káros anyagok is okozhatnak hajproblémát, főleg hajhullást. Éppen ezért, és ne csak ezért, ha teheted, cseréltesd ki régi töméseidet fémmentes változatra, ami nemcsak biztonságosabb, de esztétikusabb is.

Frizurakérdés

Ha változatosan hordod a hajad, akkor nem kell aggódnod, ha azonban esetleg sokszor fogod össze, és mindig ugyanúgy, akkor nem árt változtatni ezen a szokásodon. A hajhagymáknak ugyanis nem tesz jót, ha mindig egy irányba húzzák őket. Különösen igaz ez a szoros lófarokra, ami akár az egész hajvonalat is hátrahúzhatja. Ennek oka, hogy a hajhagymák elfáradnak az állandó feszültségtől. Ha pedig kilazulnak, nemcsak a hajad hullhat ki, de a haj minősége is romolhat.
Ha pedig gumival kötöd össze, a hajszálak eltörhetnek ott, ahol mindig összefogod őket.

Éppen ezért jó, ha gyakran váltogatod a frizurákat, egyszer leengedve viseled, egyszer fonott copfban, máskor kontyban.
Soha ne aludj összefogott hajjal, engedd pihenni a hajhagymáidat is, még akkor is, ha tartasz attól, hogy elalszod a hajad.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Helytelen táplálkozás

Fogyókúra, csodás alak, narancsbőr - a nők rengeteg mindenről képesek lemondani, ha a szépségükről van szó. De mi a helyzet, amikor nem kevesebbet, hanem többet kellene fogyasztani bizonyos dolgokból? Ha a hajad nem jut elegendő tápanyaghoz, akkor vékony szálúvá, fénytelenné válik, és egy idő után hullani kezd.

Ne várd meg ezt, hanem gondoskodj róla, hogy megkapja azt, amire szüksége van. Elsősorban A- és B-vitaminokra, cinkre és vasra. A narancssárga zöldségek, a hüvelyesek, a teljes kiőrlésű pékáruk mindezt tartalmazzák. Ha mégsem tudsz odafigyelni rá, akkor szedj vitaminkészítményeket.

Ezt is szeretjük