Száraz, fénytelen és töredezett a hajad?
5 egyszerű hajápolási tippet mutatunk!
Ezek az otthoni hajápolás legfontosabb teendői és tudnivalói.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A szép, fényes haj tényleg olyan, mint egy korona a nők számára. A jól megválasztott frizura és hajszín elengedhetetlen, de mit sem ér, ha nem társul egészségesen fénylő tincsekkel.

Ennek elérése szerencsére nem lehetetlen, sőt, nem feltétlenül szükséges a legdrágább fodrásztermékeket megvásárolnod, azonban az alábbi öt dologra oda kell figyelned a fényes hajkorona érdekében.

1. A sampon kiválasztásával kezdődik az otthoni hajápolás

Az, hogy mivel tisztítod a hajadat, az első számú hajápolási szempont. Rengeteg sampon azonban csak rövid távon gondoskodik a hajadról, és tele van olyan kémiai anyagokkal, amelyek hosszú távon már sokkal inkább roncsolják a hajadat, mintsem ápolnák és tisztítanák.

A szilikon és parabénszármazékok ugyan könnyen kifésülhetővé teszik a hajadat, azonban nem hagyják lélegezni a tincseket, és megakadályozzák, hogy hajad tápanyagot tudjon felvenni. Ezért gondosan olvasd át a samponok összetevőinek listáját, és olyat válassz, amiben ezek a káros anyagok nincsenek benne.

2. Hajpakolás házilag

A haj rendszeres intenzív táplálása ugyanolyan fontos, mint a sampon kiválasztása. A legjobb, ha tiszta, természetes növényi olajokat használsz pakolásként. A jojoba-, a ricinus-, a kókusz-, az argán- vagy az olívaolaj mind kíméletes ápolást biztosít, aminek biztosan nem lesz mellékhatása.

Hajmosás előtt vigyél fel egy kis mennyiséget a hajadra, tűzd fel, és hagyd rajta legalább fél óráig, de akár egy egész estén át is a hajadon hagyhatod, ha reggel is van időd hajat mosni. Ha nagyon száraz és fénytelen a hajad, akkor hetente egyszer iktasd be ezt a kényeztető otthoni hajápolást.

3. Hajápolás otthon a megfelelő fésűvel

Az sem mindegy, hogy mivel fésülködsz, hiszen míg egy rossz fésűvel csak szaggatni fogod a tincseket, addig egy jó hajkefével nemcsak kifésülöd, de ápolhatod is a hajadat.

A nagymamák idejében még népszerű lószőrből készült hajkefék jó szolgálatot tehetnek a fényes hajért, de ha olyan fésűt szeretnél, amely gyorsan és könnyedén megbirkózik a gubancokkal, akkor válassz szilikonfogakkal rendelkezőt.

Utóbbi ráadásul a fejbőrödet is masszírozza, ami nagyon jót tesz a fejbőr vérellátásának, így a hajhagymák tápanyagfelvételének is.

4. Kímélő hajformázás otthon

Amint elég melegre fordul az idő, a hajszárítót igyekezd minél kevesebbet használni, mert a hajadra fújt közvetlen meleg levegő nagyon szárazzá teszi. Különböző feltűzött frizurák elkészítéséhez pedig használj olyan hajgumit, amely nem töri meg a hajszálakat, így azok hosszan megőrzik egészséges állapotukat.

5. A táplálkozás is a hajápolás része

Ne feledkezz meg az egészséges és változatos táplálkozásról se, hiszen a hajadat nemcsak kívülről, de belülről is táplálnod kell, ha egészséges tincseket szeretnél. Igyekezz minél több vitamindús gyümölcsöt és zöldséget beiktatni az étrendedbe, ahogy a vasat és a magnéziumot is pótold. Ősszel és tavasszal pedig nagyon jót tehet a hajnak egy komplex szépségvitamin szedése.

Ezt is szeretjük