Így előzd meg, hogy a maszk kidörzsölje, nyomja és irritálja a füledet: 4 igazán hasznos trükk
Ha kényelmetlen a maszk, és nyomja, zavarja a füledet, vesd be ezeket a szuper praktikákat.

maszk ful
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A koronavírus miatt a maszkok mára a mindennapok kötelező részeivé váltak, és bár segítik csökkenteni a megfertőződés esélyét, azt el kell ismerni, hogy nem éppen kényelmesek.

Nemcsak szokatlan a viselésük, hanem olyan kellemetlen következményekkel is jár, mint az arc alsó részén megjelenő pattanások, a szemüveg bepárásodása vagy épp a fülek irritációja. Természetesen ettől még ugyanúgy hordani kell őket, de érdemes bevetni néhány trükköt, hogy megelőzd vagy megszüntesd a hasonló problémákat. A füled védelmében például több módszert is alkalmazhatsz.

Egy apró sebtapasz sokat segíthet

A kiegészítő pántjai folyamatosan érintkeznek a fül bőrével, és tartós használat után könnyen kipirosodást, irritációt okozhatnak, vagy kidörzsölhetik az érzékeny területet, sőt aknét is előidézhetnek. Először is ezért jó odafigyelni arra, hogy puha anyagból, lehetőleg pamutból készüljön a maszk, és a pántok se legyenek kemények, merevek. 

Emellett pedig a legjobb, ha rendszeresen krémekkel is ápolod a füled érintett részét. Ha úgy érzed, mindez nem lenne elég, vess be egy testszínű vagy áttetsző sebtapaszt: vágd formára, és ragaszd fel arra a részre, ahol a kiegészítő érintkezik az érzékeny bőrrel. Ez segít majd megvédeni a füledet.

Trükkös gombok és mutatós csatok

Ha szeretsz sapkát vagy fejpántot hordani, egy kis trükkel megmentheted magad a kellemetlenségtől. Csak varrj rájuk kétoldalt egy-egy gombot, és ne a füledre, hanem ezekre akaszd a maszkot. Bár lehet, hogy nem a legmutatósabb, a kényelem most fontosabb szempont. És valljuk be, a maszk egyébként sem a legcsinosabb kiegészítő.

maszk trukk
Fotó: Pinterest

Az szintén szuper megoldás, ha egy dizájnos csattal rögzíted a fejedhez. Használhatsz kettőt is hozzá, de akár egy szélesebb, hosszabb csipeszbe is beleakaszthatod a pántokat a tarkódnál. A nagy, feltűnő hajdíszek most egyébként is divatosak, így két legyet ütsz majd egy csapásra.

A cikk az ajánló után folytatódik

Speciális kiegészítők

Ha nincs kedved varrással bajlódni, akkor az interneten is vásárolhatsz olyan speciális kiegészítőket, melyeket direkt a fül védelme érdekében terveztek. Létezik például olyan pánt, ami a tarkódon rögzíti a maszkot, és még a szorossága is állítható, így minden fejformához passzol. Ide kattintva rengeteg különböző fazonban, színben megtalálhatod őket, és kiválaszthatod a neked legjobban tetsző vagy legpraktikusabbnak tűnő darabot.

Így kerülheted el a szemüveg párásodását

Nincs egyszerű dolguk azoknak, akik még szemüveget is hordanak a maszk mellett, a kiegészítő ugyanis gyakran bepárásodik a maszktól, sok bosszúságot okozva ezzel az embernek. Szerencsére azonban van néhány egyszerű megoldás, amivel kiküszöbölheted a zavaró problémát.

Képek: Getty Images Hungary, Pinterest, Pinterest.

Ezt is szeretjük