Egyszerű trükköt mutat az orvos, amivel szépen illeszkedik a maszk az arcra: így nem csúszik el
Az orvos egyperces trükkjével kényelmesebb lesz a maszk, és akár a szemüveg bepárásodása is elkerülhető vele.

no maszkban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A maszk ma már a mindennapok szerves részét képezi. Az tény, hogy nemcsak kötelező viselet, hanem valóban csökkenti is a vírus terjedését, valamint a megfertőződés esélyét, de az is biztos, hogy nem a legkényelmesebb hordani.

Sokakra túl nagy, gyakran elcsúszik, elmozdul, és nem mindig illeszkedik tökéletesen az arcra. Egy orvos ezért is osztotta meg az interneten hihetetlenül egyszerű trükkjét, amivel a legtöbb hasonló problémát kiküszöbölheted.

A trükk, amivel jobban illeszkedik a maszk

Dr. Olivia Cuid számos hasznos tippet oszt meg TikTok-oldalán, most pedig egy videóban azt mutatta meg, mit kell tenni ahhoz, hogy jobban passzoljon az eszköz. Valójában egy nagyon könnyű, körülbelül egyperces praktikáról van szó, mégis sokat segíthet, és megkönnyítheti a maszkviselést.

@oliviacuidmd

Highly requested 60s version of my viral mask hack #fyp #doctorsoftiktok #masktutorial #covid19 #viral #maskhack #learnontiktok

♬ original sound - Dr. Olivia

A felvételen látható módszer mind az egyszer használatos, mind a textildaraboknál működik. Csak annyit kell tenned, hogy félbehajtod, majd mindkét szárára kötsz egy-egy csomót. Minél közelebb lesz a csomó az anyag széléhez, annál szorosabb lesz a maszk. Ezután nyisd szét, tűrd be kicsit az oldalait, és vedd fel úgy, hogy közben az ujjaiddal az orrodnál tartod.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha így hordod, sokkal jobban illeszkedik az arcodra. Nem áll el kétoldalt, sőt a szemed alatti területen sem, így még erősebben véd, kényelmesebb lesz, és annak az esélyét is csökkenti, hogy a kiáramló meleg levegő bepárásítsa a szemüvegedet. A trükk tökéletes azoknak is, akiknek kisebb a fejük, vagy keskenyebb az arcuk, és már régóta küzdenek a folyton elcsúszkáló maszkokkal.

Így nem lesz párás a szemüveg a maszktól

A doktornő tippjén kívül is számos módszer létezik, amely megelőzi, hogy bepárásodjanak a szemüveg lencséi a kiegészítőtől. Elárulunk néhányat, ami nagyban megkönnyíti majd a dolgodat.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images.)

Ezt is szeretjük