Miért hat igen jótékonyan az arcra tett forró vizes törölköző? Több jó okot is mutatunk
Az egyik legjobb praktika az otthoni arcápolásban, mégis kevesen ismerik a nedves törölköző előnyeit.

nedves-törölköző3
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bármilyen felszínesnek is hangzik, a jó megjelenés igenis fontos, hiszen ez megalapozhatja a rólunk kialakított képet. Ezalatt nem a drága ruhákat vagy éppen agyonsminkelt arcot kell érteni, de a bőr, a haj és a körmök megfelelő ápolása része az igényességnek.

Sokan hajlamosak megfeledkezni róla, hogy a legtöbb esetben a legegyszerűbb módszerek is rengeteget segíthetnek. A forró vizes törülközőről például kevesen tudják, mennyi áldásos hatása van - és akár több területen is használható.

A forró törölköző hatása

A hideg idő, a stressz és a mindennapi szennyeződések tönkretehetik a bőrt, és gyakran ki is szárítják azt, ennek következtében pedig öregebbnek, kevésbé feszesnek is tűnhet. Már számos eljárás létezik, amivel a nedvességtartalmát pótolni lehet, de a sok hidratálókrém mellett érdemes kipróbálni egy olyan módszert, ami más problémán is hatékonyan segít, ráadásul egy fillérbe sem kerül.

nedves-törölköző1
Fotó: Karen Moskowitz / Getty Images Hungary

A forró vizes törülköző a szépségszalonokban is előszeretettel használt eljárás, mivel a meleg remekül kitágítja a pórusokat, ezután pedig sokkal könnyebb az arcbőrrel dolgozni. Érdemes az arcápolási rutint ezzel kezdeni, hiszen így egyszerűbbé válik a tisztítás, és sokkal mélyebbre tudnak hatolni a különböző termékek hatóanyagai.

A cikk az ajánló után folytatódik

A törölköző nemcsak remekül megnyitja a pórusokat, és ezáltal könnyedebbé teszi a tisztítást, hanem minden ponton más jótékony hatásait is kifejti: a fejre téve javítja a vérkeringést, ezáltal a fejfájás ellen is jó, és stimulálja a hajhagymákat, így gyorsítva a haj növekedését. Szemre helyezve ellazítja a szemizmokat, fokozza a vérkeringést, és a sötét karikák ellen is felveszi a harcot. Nyakra is érdemes tenni, hiszen itt ugyancsak jó hatással van a véráramlásra, ezáltal a fáradtságot is elűzi. A vállakra helyezve pedig a stressz ellen is harcol.

Így alkalmazd

Mielőtt a törölközőt az arcodra teszed, tisztítsd meg alaposan a bőrödet, hogy minden sminkmaradvány és szennyeződés teljesen eltűnjön, majd fogd hátra a hajadat is. Ezután jöhet a nagyobb tál, amibe forró csapvíz kerüljön. Úgy is tökéletes, ha edényben forralod. Arra fontos figyelni, hogy semmiképp ne egy bevizezett törölközőt tegyél a mikrohullámú sütőbe, ahogy sok helyen javasolják, hiszen ez tűzveszélyes lehet.

nedves-törölköző2
Fotó: Jonathan Kirn / Getty Images Hungary

A törölköző ne legyen égetően forró, inkább kellemesen meleg, a kezelés pedig akkor ér véget, amikor kihűlt. Vannak, akik már az eljárás előtt felraknak egy jó adag hidratálókrémet az arcra, hogy jobban beszívódjon a meleg hatására, de úgy is tökéletesen működik a módszer, ha csak ezután, a kitágult pórusok segítségével épülnek be a tápanyagok a bőrbe.

GettyImages-471874713
Fotó: Vesnaandjic / Getty Images Hungary

Amikor már lehűlt az anyag, akkor érdemes újra krémezni, majd akinek a rutinjában más is szerepel, az tonikot és szérumot is ebben a fázisban használjon. Amikor már minden készítmény alaposan beszívódott a bőrbe, egy gyors, nagyon hideg vizes arcöblítéssel ajánlott befejezni a folyamatot, ami lezárja a nyílt pórusokat, és bent tartja a hatóanyagokat.

Így használd a mézet pattanások és karikás szem ellen - Képeken a látványos eredmény

A méz a legkülönbözőbb szépségproblémákra lehet csodaszer attól függően, hogy mivel kevered össze.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük