Elősegíti a kollagén termelődését, feltölti a ráncokat: így használd arcpakolásként a bőrbarát fűszereket

Az otthon fellelhető fűszerek arcbőröd szépségéhez is hozzájárulhatnak.

Arcpakolás fűszerek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

A fűszerek megadják az ételek ízét, hiszen pikánsabbá, ízletesebbé teszik azokat, de ezen kívül más hasznuk is van: egyes fűszernövények az arc- és bőrápolásban is fontos szerepet kapnak.

Nem meglepő, hogy a Közel-Keleten és Indiában milyen bőkezűen bánnak a fűszerekkel, hiszen nemcsak az ételek megízesítésére használják őket, hanem a népi gyógyászatban is - a betegségek gyógyításától kezdve a fogyáson át az arc- és bőrápolásig szinte minden területen segítségükre sietnek az illatos fűszernövények.

Így használd a fűszereket arcpakolásként

Egy csipetnyi fűszerrel szuper arcpakolásokat és kencéket lehet készíteni, amelyek elősegítik a kollagén termelődését, feszesebbé varázsolják a bőrt, feltöltik a ráncokat, vagy telt ajkakat varázsolnak. Az alábbiak többsége a legtöbb konyhában megtalálható, vagy könnyen beszerezhető bármelyik áruházban és bioboltban. Azonban légy óvatos a használatukkal, egyes fűszernövények nagy mennyiségben ugyanis irritálóak, allergizálnak, és használatuk akár még érzékenyebbé teheti bőrödet. Ezért is fontos, hogy mindig teszteld a kencéket először a kezeden, és csak utána alkalmazd őket az arcodra.

Képes összeállításunkban recepteket és arányokat is találsz arra, hogyan használd a fűszereket az arcápolási rutinodban, hogy a bőröd sokkal feszesebb és üdébb legyen!

 Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük