Feszes, sima popsi

Torna nélkül

Hogyan érhető el, hogy a popsid feszes és kívánatos legyen, és az edzőteremben se kelljen izzadnod? Tippek és trükkök a sima hátsóért.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Túlságosan telt, petyhüdt, formátlan - a nők többsége elégedetlen a popsijával. Természetesen kitartó edzéssel és következetességgel ezen is lehet segíteni.

 

Az alak, így a popó formáláshoz is szívósság és rendszeres tréningezés kell. Éppen ezért csak keveseknek sikerül álomtomport faragniuk maguknak. A legjobb megoldás ez esetben is a megelőzés! Nézzük, mi mindent tehetünk ennek érdekében!

Masszázstrükkök

Mindegy, hogy az íróasztalnál, az autóban vagy a tv előtt -a legtöbb időt ülve töltjük. Világos, hogy popsink extra ápolást igényel.

Gyors és hatásos a luffa-kesztyűvel vagy natúrkefével végzett masszázs. Már egyszeri használat után is feszesebbnek, frissebbnek látszik a bőr. A popsin nagyon gyorsan jelentkeznek a mozgáshiány okozta bemélyedések. Ez azonban nem feltétlenül cellulitisz. Általában laza szövetekről van szó, melyek következetes kezeléssel újra feszessé tehetők.

A masszázst legjobb bőrradírozással kiegészíteni, az ehhez szükséges kencét körkörös mozdulattal kell felvinni. Hatása: serkenti a vérkeringést.

Tipp: naponta legalább 5 percet szánj rá!

Termocsomagolás

Testkefével masszírozd a bőrt néhány percig, míg enyhén piros nem lesz, majd vastagon kend be feszesítőkrémmel, és csomagold frissentartó fóliába! Egy óra hosszat hagyd hatni! A meleg kinyitja a pórusokat, így a bőr könnyebben magába szívja az ápolóanyagokat.

Intenzív hatóanyagtartalmú krémek

Új cellulitiszellenes anyagok a gyümölcssavak és enzimek. A savak bőrradírként hatnak, és így a bőrt képessé teszik a feszesítő, salaktalanító anyagok - koffein, árnika, csodabogyó-kivonat - felvételére. Az enzimek a zsírlebontásban segítenek. Az eredmény: a bőr ismét feszes lesz.

Tipp: a krémet - gélt - reggel és este is használd!

Aromaolaj-kúra

Az illóolajok háromszorosan hatnak: az orron, a tüdőn és a bőrön keresztül. A megfelelő keveréket használva a popsi bőre csodásan feszesíthető:

  • a muskátli - kisimít
  • a levendula - feszesít
  • a boróka és a cédrusfa - aktiválja a kötőszöveteket.

Tipp: nagyszerű eredmény érhető el többhetes kúrával, ha az aromaolaj-fürdőt és a feszesítő masszázst kombinálod.

Natúrsó-radír

Bőrünk éjjel-nappal csúcsteljesítménnyel dolgozik, sok új sejtet termel. Ezek „életpályájuk” során a felszínre kerülnek, és ott kilökődnek. Ott maradnak, a bőr hamarosan petyhüdtnek és fáradtnak tűnik, pattanásos lesz. A bőrradír ezt megelőzi. Különösen hatásos a nagy szemű tengeri sóból készült keverék.

Használat előtt nedvesítsd meg a bőrt, és masszírozz bele a tengeri sót. Így nagyon alaposan eltávolíthatjuk a felesleges szarupikkelyeket. Közben a sóból kioldódnak az ásványi sók és a nyomelemek, melyek feszesítik a bőrt.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Első számú zsírölő: Az alga

A cellulitisz általában ott jelenik meg, ahol zsírraktárak képződhetnek - tehát a popsin is. Legjobb ellenszere az algakivonat. Ez a tengeri növény kulcs a sejtek zsíranyagcseréjéhez. Gazdag bioanyagai - az aminosavak, az ásványi sók, a nyomelemek és a vitaminok - különösen aktívan serkentik a zsír-és méreganyagok gyors lebontását.

Második számú zsírölő: Hypoxitréning

A vákuumban történő biciklizés során igen intenzíven felgyorsul a nyirok-és a vérkeringés. A zsírsejtek egy része kinyílik, és tartalma a nyirokkal eltávozik a sejtekhez, ahol elég. Ennek köszönhetően a cellulites vagy laza popsi és comb karcsúbbá és feszesebbé válik. Legalább heti 2-3x 30-40 perc tréning szükséges 10-20 alkalommal - a cellulit és a zsírpárnák mértékétől függően. Egy-egy hosszabb kúra eredményét később rövidebb tréninggel lehet szinten tartani.

Harmadik számú zsírölő: Kitartó tréning

Kocogás, séta, biciklizés, ugrókötelezés a legjobb megoldás a fölösleges zsír eltüntetésére. Hetente minimum háromszor 30 percig végezzük! A tudósok szerint az optimális zsírégetéshez a 110-130 percenkénti pulzus elegendő és kímélő a szervezet számára.

Body-styling készülék

A felső farizmokat csak úgy edzheted, ha rendszeresen sportolsz, és speciális popsitornát végzel. Így garantáltan formában tarthatod a hátsódat. A nem sportolók ugyanezt tehetik egy olyan elektromos készülékkel, ami stimulálja az izmokat. Napi 15 perces használattal hamarosan láthatóvá válik az eredmény.

Hideg zuhany

A feszes popsihoz ideális minden, ami serkenti a vérkeringést, és segít az elraktározott folyadék és a salakanyagok elszállításában. Különböző vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy a bőrt érő vízsugár láncreakciót válthat ki a szervezetben. Konkrétan: úgy serkenti az anyagcserét, hogy a mellékvesekéreg kortizont termel. Ezenkívül a hideg-és meleginger váltakozása valóságos edzésként hat a popsi bőrére. Az eredmény: a táp-és építőanyagokat a bőr sokkal jobban képes feldolgozni, ez pedig már rövid idő múlva meglátszik a bőrön.

Tipp: olcsó és jó megoldás a váltózuhany. A napi tisztálkodás befejezéseként végezd! Mindig meleggel kezdd, és hideggel fejezd be!

10 perc torna

Már három hatásos gyakorlat elég a farizmok feszesítésére. Végezd a gyakorlatokat minden reggel vagy este!

Térdelj le, alkarral a talajra támaszkodva! Használd a hasizom erejét arra, hogy a hát a gyakorlat ideje alatt egyenes maradjon! Bal lábadat nyújtsd ki olyan magasra, hogy törzsed és combod egy vonalat képezzen! A lábfej pipál. Tartsd a feszítést, és a lábat lassan mozgasd hússzor fel és le! Végezd a gyakorlatot a másik lábbal is!

Feküdj hanyatt, fejed a gyakorlat alatt a talajon marad! Karod fektesd a tested mellé párhuzamosan! Hajlítsd be zárt térdeidet! Nyújtsd a bal lábadat magasra! A lábfej pipál. A farizmot feszítsd meg ebben a helyzetben, és a nyújtott láb erejével emeld minél magasabbra! Ismételd hússzor, majd végezd el a gyakorlatot a másik lábbal is!

Feküdj hanyatt hajlított térdekkel, lábadat csípőszélességben nyisd szét! Karod maradjon a testtel párhuzamosan! Emeld meg a feneket, a farizmot erősen feszítsd meg, számolj tízig, és hintázz kissé fel és le! Térj vissza a kiinduló helyzetbe! Végezd el a teljes gyakorlatot hússzor!

Ha szeretnél még többet megtudni a narancsbőr kezeléséről, a szépségápolásról, a természetes szépítőszerekről, akkor látogass el az Informed oldalára!

Ezt is szeretjük