Nem csak Brad Pitt viselt szoknyát a vörös szőnyegen - 7 férfisztár, aki büszkén pózolt benne

A szoknya egyre népszerűbb a férfiak körében is: ezek a sztárok a nagy eseményekre is bevállalták.

ferfi szoknya cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt években egyre több híres férfi keltett azzal feltűnést, hogy a szokásos öltöny helyett szoknyában jelent meg a vörös szőnyegen. A szokatlan viseleten sok ember csodálkozott vagy épp felháborodott, pedig nagyon úgy tűnik, hogy a pasiszoknyáké a jövő.

Brad Pitt szoknyás szettje például óriási visszhangot keltett tavaly ősszel, de nem ő az egyetlen férfi sztár, aki erre a ruhadarabra szavazott mostanában.

Férfi sztárok, akik szoknyát viseltek

A szoknya egyébként a történelem során egyáltalán nem mindig női ruhadarabnak számított. Az ókori rómaiaknál, görögöknél például a férfiak rendszeresen viseltek szoknyaszerű ruhákat, illetve tunikát vagy tógát is. A 16-17. században pedig a harisnya és a buggyos szoknya is megszokott volt az előkelő férfiaknál. De ma is akadnak olyan kultúrák, ahol ez megszokottnak számít a férfiak körében, gondoljunk csak a skótokra, vagy éppen a sarongra, ami többek közt Ázsiában és Afrikában is hagyományos viseletnek számít. 

Mostanában azonban a divatvilágban is egyre nagyobb szerepet kaptak a szoknyát viselő férfiak. Olyan nagy márkák kifutóin jelentek meg például ezek a darabok, mint a Louis Vuitton, de a hírességek közül is egyre többen vállalják be. Ennek valószínűleg több oka is van. A figyelemfelkeltés mellett egyre fontosabbá válik a gendersemleges divat, ami nagyjából azt takarja, hogy a ruhadarabokat bárki hordhatja, nemtől függetlenül. Jó néhány márka kínál már például nem bináris nemi identitásúaknak is öltözékeket. Egyes férfiak viszont azt állítják, leginkább a kényelem miatt választják ezt a ruhát.

A következő sztárok a nagy eseményekre is bevállalták a szoknyát, és büszkén pózoltak benne. Egyáltalán nem zavarta őket az emberek negatív véleménye, és kicsit sem gondolták azt, hogy ez a sokak által nőiesnek tartott ruhadarab bármennyit is levonna a férfiasságukból.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük