Az arca egyik fele francia, a másik amerikai - Ezt hogy csinálta?
Két különböző kultúra trendje találkozik egy arcon.

csajszi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A trendek többsége ma már nagyjából globális méreteket ölt, köszönhetően a cégeknek, melyek a világ minden földrészén jelen akarnak lenni, a divatdiktátoroknak, akikért világszerte rengetegen rajonganak. És persze az internetnek, illetve a gyors információáramlásnak.

De a kultúrák között azért akadnak különbségek még a divat terén is, és itt nem egymástól teljesen eltérőkre célzunk. Mert két fejlett, nyugati ország között is jócskán vannak különbségek. A Youtube-on pedig ezt a jelenséget több sminkes vlogger is meglovagolta.

Amerikai vs. francia ízlés

Christen Dominique vlogger és sminkes elutazott a párizsi divathétre, ahol megfigyelte, a francia nők teljesen másképp festik magukat, mint az amerikaiak. Míg az Egyesült Államokban az erős, drámai megoldások a legnépszerűbbek a nők körében, addig Franciaországban a természetes hatású make-upot kedvelik.

Ebből kiindulva Christen elhatározta, csinál egy videót, melyben látványos módon megmutatja a legfőbb különbségeket.

A francia sminkjénél első lépésben a hidratálásra koncentrált, ezért BB-krémmel kente be az arcát. A szemöldökét a ceruzájával úgy festette ki, hogy csak a szemöldök természetes vonalát követte, a szemhéját nagyon diszkrét, halvány színekkel festette ki. A szempilláit begöndörítette, emellett spirállal hangsúlyozta a szemeit.

Azért, hogy felvigyen egy kis plusz színt az arcára, egy kevés bronzosítót és pirosítót használt. Utóbbiból krémes állagút, mert azt figyelte meg, hogy a franciák ezt sokkal jobban kedvelik. Highlightert szinte alig alkalmazott, csak a legdiszkrétebb árnyalatból kent fel az arcára. Végül pedig piros, folyékony rúzzsal tette még nőiesebbé a sminket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az amerikai változat kicsit bonyolultabb volt, első körben az arcán primert és alapozót is használt. A szemöldökét jóval több ideig formázta, ráadásul a ceruzájával vastagabbra is rajzolta kicsit. A szemhéját erősebb, meleg tónusú színekkel festette ki, és némi csillámos árnyalatot is használt. A szemei drámai hangsúlyozása érdekében műszempillát tett fel.

A kontúrozás technikája sem maradhatott el, ami ma már egy sminkőrült amerikai számára kihagyhatatlan. Némi bronzosítóval is rásegített a tökéletesebb összhatás érdekében. A highlighter mennyiségét pedig egyáltalán nem aprózta el. Végül a száját sötétebb pink árnyalattal festette ki.

Eltérő kultúrák, eltérő sminkek

Christennek nem ez volt az utolsó ilyen projektje, például ennek a videónak a mintájára készített azóta már két másik videót is. Ebben az amerikai és a koreai smink közötti különbségeket mutatja meg.

 Itt viszont az arab kultúra sminkjét mutatja be az arca másik oldalán.

Hihetetlen illúziók sminkkel

Több sminkes is belevágott már hasonlóan különleges projektekbe. Egy lány például a rémálmai ihlette illúziókat készít, melyek első látásra megdöbbentően valódinak tűnnek.

Ezt is szeretjük