Egyetlen szer, amivel eltüntetheted a karikákat szemed alól

Így használd a highlightert

Nem csak alapozóval teheted szebbé az arcbőrödet.

Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Előfordul, hogy a stressz és a fáradtság a hét vége felé már erősebb nyomot hagy az arcon. A szem alatti karikák a legtipikusabbak, ám ezeket más is előidézheti. Ha te is harcban állsz a sötét karikákkal, próbáld ki a highlighter használatát!

Mi is az a highlighter?

A highlighter egy hasznos, világos pasztellszínű, krém vagy por állagú kozmetikum, ami fényvisszaverő pigmenteket tartalmaz, ezáltal optikailag simítja a bőrt. Hangsúlyozhatod vele az arcod egyes részeit, vagy akár el is tüntetheted a hibákat.

A nevéből is kiderül, hogy főként világosításra, kiemelésre hivatott. Mint minden sminkszernek, a highlighternek is több fajtája van. Kedvedre válogathatsz a púder- vagy krémállagú, a matt hatású vagy csillámos, és még sok más féle highlighter között. Ezeken kívül már létezik az úgynevezett highlighter pen, ami egy toll alakú eszköz, applikátorral a végén. Ez megkönnyíti a felvitelt, és kifejezetten a karikák eltüntetésére alkalmas.

Hogyan használd?

Remek kiegészítője a szokásos sminkednek a highlighter, de önmagában csak akkor használd, ha természetes hatásút választottál belőle. A csillámos fajtát csak esti, erősebb sminkhez érdemes feltenni. A szem alatti karikák eltüntetésére a legjobb választás a matt, a bőrödnél jó néhány árnyalattal világosabb highlighter. Az alapozó felvitele után dolgozd el a szemed alatt.

Ne csak a szem alá tegyél a highlighterből, hanem a szem belső, sötét részére és a szemzugba is. A karikák területére kerülhet belőle több, de ne ess át a ló másik oldalára! A problémás terület alól kifelé haladva, az arcod felé egyre kevesebb világosítót oszlass el.

Képeken a legjobb bőrfiatalító alapozók

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha nagyon erős, mély és sötét színű karikáid vannak, a biztos hatás érdekében kombinálhatod a highlightert korrektorral is. A sötét körökre először a korrektort, majd az alapozót és a világosítót vidd fel. Ha nagyon súlyos esetről van szó, akkor a highlighter után még egy vékony réteg korrektort feltehetsz, és púderrel rögzítheted az egészet.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mire jó még a highlighter?

A karikák eltüntetésén kívül a highlighter az arc különböző részeinek kiemelésére való.

  • Szemöldökcsont: a szemöldök alá akkor érdemes világosítót tenni, ha maga a szemsmink nem túlságosan csillogó.
  • Orr: ügyes kezekkel az orrot optikailag hosszítani és formálni lehet a highlighter használatával
  • Arccsont: az itt használt highlighter feldobja az összhatást, mert a fény máshogy törik meg az arcon, és ez különleges hatást kölcsönöz neki.
Ezt is szeretjük