Egyetlen szer, amivel eltüntetheted a karikákat szemed alól
Így használd a highlightert
Nem csak alapozóval teheted szebbé az arcbőrödet.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Előfordul, hogy a stressz és a fáradtság a hét vége felé már erősebb nyomot hagy az arcon. A szem alatti karikák a legtipikusabbak, ám ezeket más is előidézheti. Ha te is harcban állsz a sötét karikákkal, próbáld ki a highlighter használatát!

Mi is az a highlighter?

A highlighter egy hasznos, világos pasztellszínű, krém vagy por állagú kozmetikum, ami fényvisszaverő pigmenteket tartalmaz, ezáltal optikailag simítja a bőrt. Hangsúlyozhatod vele az arcod egyes részeit, vagy akár el is tüntetheted a hibákat.

A nevéből is kiderül, hogy főként világosításra, kiemelésre hivatott. Mint minden sminkszernek, a highlighternek is több fajtája van. Kedvedre válogathatsz a púder- vagy krémállagú, a matt hatású vagy csillámos, és még sok más féle highlighter között. Ezeken kívül már létezik az úgynevezett highlighter pen, ami egy toll alakú eszköz, applikátorral a végén. Ez megkönnyíti a felvitelt, és kifejezetten a karikák eltüntetésére alkalmas.

Hogyan használd?

Remek kiegészítője a szokásos sminkednek a highlighter, de önmagában csak akkor használd, ha természetes hatásút választottál belőle. A csillámos fajtát csak esti, erősebb sminkhez érdemes feltenni. A szem alatti karikák eltüntetésére a legjobb választás a matt, a bőrödnél jó néhány árnyalattal világosabb highlighter. Az alapozó felvitele után dolgozd el a szemed alatt.

Ne csak a szem alá tegyél a highlighterből, hanem a szem belső, sötét részére és a szemzugba is. A karikák területére kerülhet belőle több, de ne ess át a ló másik oldalára! A problémás terület alól kifelé haladva, az arcod felé egyre kevesebb világosítót oszlass el.

Ha nagyon erős, mély és sötét színű karikáid vannak, a biztos hatás érdekében kombinálhatod a highlightert korrektorral is. A sötét körökre először a korrektort, majd az alapozót és a világosítót vidd fel. Ha nagyon súlyos esetről van szó, akkor a highlighter után még egy vékony réteg korrektort feltehetsz, és púderrel rögzítheted az egészet.

Mire jó még a highlighter?

A karikák eltüntetésén kívül a highlighter az arc különböző részeinek kiemelésére való.

  • Szemöldökcsont: a szemöldök alá akkor érdemes világosítót tenni, ha maga a szemsmink nem túlságosan csillogó.
  • Orr: ügyes kezekkel az orrot optikailag hosszítani és formálni lehet a highlighter használatával
  • Arccsont: az itt használt highlighter feldobja az összhatást, mert a fény máshogy törik meg az arcon, és ez különleges hatást kölcsönöz neki.
Ezt is szeretjük