Tűszúrásoktól múlnak a ráncok - Mindent a dermorollerről
A dermoroller a legdivatosabb ránctalanító kezelés, de mennyibe kerül és mennyire fáj?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az örök fiatalság titkát eddig már sokan kutatták, de sajnos még nem találták meg. Ám a kutatás folyik tovább, és ha nem is az örökké tartó feszes bőr titkát, de sok mindent felfedeztek már.

Ilyen a dermoroller is, ami hasonlít ugyan a mezoterápiára, de egy kicsit más az értelme, és másképp is használják, van, aki otthon próbálkozik vele.

Dermoroller-kezelés

A dermoroller egy kis henger, amin apró tűk vannak, 0,5 és 2 milliméter között, amik nagyon vékonyak is. Ezt a kis hengerfejet kell ide-oda tologatni az arcbőrön vagy a narancsbőrös, striás területen. Az apró mikrosérülések miatt beindul a bőr öngyógyító folyamata és a kollagéntermelés.

Ez azért fontos, mert ez a fehérje felelős a kötőszövet és a bőr rugalmasságáért. A kezelt területen vérbőség is kialakul, így a tápanyagok is jobban eljutnak a sejtekhez. A dermoroller használható magában, de hatóanyag-bevitelre is, igaz, ez utóbbit érdemes bőrgyógyászra bízni. A kezelést többször meg kell ismételni, bár a szalonok úgy hirdetik, hogy már az első kezelés után látványos az eredmény, ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a bőr megduzzad és kifeszül, de az állapot nem tartós. 

A dermoroller-kezelést ránctalanításra és aknék eltüntetésére ajánlják, de a striák eltüntetésében is jó eredményt lehet vele elérni.

Maga a kezelés a következőkből áll: a bőr tisztítása, esetenként radírozása,  ezután az érzéstelenítő krém felvitele, majd fertőtlenítés, végül a rollerezés. A hengert nyolcszor-tízszer kell áthúzni az adott bőrfelületen. Ezután pedig valamilyen nyugtató krém ajánlott. A kezelés alatt a bőr kipirul, elképzelhető, hogy vérzik is, másnapra ezek elmúlnak.

Dermoroller - pro és kontra

A kezelés nem kellemetlen, hanem fájdalmas, még akkor is, ha profi körülmények közt végzik, legalábbis erről tanúskodik sok fórumhozzászólás. Egy bőrgyógyász hatékonyabb fájdalomcsillapító krémekhez jut hozzá, mint a mezei felhasználó, de van, aki ez sem segít. Persze olyanok is akadnak, akiknek magasabb a fájdalomtűrő képessége, de nem ez a jellemző. Sokan semmilyen változást nem tapasztaltak hosszú távon, és ők vannak többen. Azt lehet mondani, hogy a stria eltüntetésében hatékonyabbnak tűnik a kezelés.

A dermoroller-kezelés ára 8 és 12 ezer forint között jellemző, ehhez jön a roller ára, amit szinte mindenhol meg kell vásárolni, négy-öt kezelés a minimum, amit ajánlanak. Otthonra is meg kell venni, de ezek a készülékek nem olyan hatékonyak, mert házi használatra elvileg csak 0,5 milliméterest árulnak, ami nem hatol olyan mélyen a bőrbe. Először mindenképpen profi körülményeket érdemes választani, és ha működik, akkor otthon végezni a megújító kezeléseket.

Ezt is szeretjük